Zecc Architecten

particulier_woonhuis_bos_villa_soest_steen_zecc_4.jpg

Grounded Architecture

‘You and I, together we relate.
Highly critical to surprise and be proud.’

Een boom is zo sterk als zijn wortels diep zijn. Voor onze architectuur geldt hetzelfde. Bij Zecc werken we vanuit drie grondbeginselen: wat wij bouwen moet functioneel zijn, ontwikkeld zijn vanuit duurzame principes en tegelijkertijd al je zinnen prikkelen. Die drie uitgangspunten verenigen lijkt vaak een onmogelijke opgave. Maar juist daarin schuilt de kracht van Zecc. Grounded Architecture noemen wij het. Architectuur met een stevige basis. Met diepe wortels. Omdat daaruit de mooiste ideeën groeien. 

‘The deeper the roots, the higher the vision.’

monument_utrecht_zecc_nieuwegracht_appartement_hout.jpg

1DSC7597.jpg

Partners Zecc


Steven Nobel
Steven Nobel (1981) studeerde bouwkunde aan de Hogeschool van Utrecht en Architectuur aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam.

Steven is sinds 2003 werkzaam bij Zecc architecten en heeft bijgedragen aan diverse projecten waaronder Baksteenhuis Groenekan & Bosvilla Soest. Steven is een teamspeler en functioneert daardoor optimaal in een bouwteam / design en build constructie. Daarnaast assisteert hij door zijn integrale manier van project benadering vaak bij andere projecten binnen Zecc. Sinds 2012 is hij samen met Bart Kellerhuis en Marnix van der Meer partner van Zecc Architecten.

Naast het werk bij Zecc is Steven actief lid van Jong Onroerend Utrecht (JOU), afstudeerbegeleiding bij Academie van de bouwkunst Tilburg en geeft hij af en toe een lezing voor bijvoorbeeld de BNI. 


Marnix van der Meer

Marnix van der Meer (1972), studeerde Bouwkunde aan de Hogeschool van Utrecht en Architectuur aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. 

Tussen 1996 en 2002 werkte hij bij Meyer en Van Schooten Architecten. In 2003 richtte hij samen met Rolf Bruggink Zecc Architecten op.  Vanaf 2012 vormt hij samen met Bart Kellerhuis en Steven Nobel een drie-mans directie bij Zecc Architecten. 

Naast zijn werk bij Zecc is Marnix actief als gastdocent op de Academie van Bouwkunst, geeft hij lezingen en jureert hij bij prijzen/ prijsvragen (BNA gebouw van het jaar 2012, Archiprix 2012, Architectuurprijs Rotterdam). Hij is lid van de welstandscommissie in ’s-Hertogenbosch.


Bart Kellerhuis

Bart Kellerhuis (1978), studeerde bouwkunde aan de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen en Architectuur aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. 

Tussen 2004 en 2007 was hij werkzaam bij Rappange & Partners in Amsterdam. Sinds 2008 werkt Bart bij Zecc Architecten en vormt daar sinds 2012 een drie-mans directie met Marnix van der Meer en Steven Nobel. 

Naast zijn werk bij Zecc is Bart actief is als gastdocent op de Academie van Bouwkunst en geeft hij diverse lezingen in binnen- en buitenland. Daarnaast is Bart ook in verschillende rollen actief bij het onderwijs op Fontys (architectuur), HAN en Academie van Bouwkunst Arnhem. Het werk van Bart is gepubliceerd in diverse boeken & magazines in binnen- en buitenland.

Team

 • Zecc_Bart_a.jpg
  Zecc_Bart.jpg

  Bart Kellerhuis
  Architect-partner

 • Zecc_BartJonkers_a.jpg
  Zecc_BartJonkers.jpg

  Bart Jonkers
  Stagiair

 • Zecc_Rene_a.jpg
  Zecc_Rene.jpg

  René de Korte
  Technisch ontwerp, projectleider, BIM modelleur

 • Zecc_Marjo_a.jpg
  Zecc_Marjo.jpg

  Marjo Langbroek
  Architect, interieur & technisch ontwerp

 • Zecc_Roy_a.jpg
  Zecc_Roy.jpg

  Roy van Maarseveen
  Assistent ontwerp, technisch ontwerp, BIM modelleur

 • Zecc_Marnix_a.jpg
  Zecc_Marnix.jpg

  Marnix van der Meer
  Architect-partner

 • Zecc_Steven_a.jpg
  Zecc_Steven.jpg

  Steven Nobel
  Architect-partner

 • Zecc_Koen_a.jpg
  Zecc_Koen.jpg

  Koen Pörtzgen
  BIM modelleur, technisch ontwerp, IT

 • Zecc_Jordi_a.jpg
  Zecc_Jordi.jpg

  Jordi Rondeel
  Technisch ontwerp, BIM modelleur

 • Zecc_Rosa_a.jpg
  Zecc_Rosa.jpg

  Rosa Surachno
  PR Zecc, stagiair

 • Zecc_Manon_a.jpg
  Zecc_Manon.jpg

  Manon Verhoeven
  Office Manager

 • Zecc_Redmer_a.jpg
  Zecc_Redmer.jpg

  Redmer Weijer
  Architect, technisch ontwerp, BIM modelleur

069-cornbread_08.jpg

Clear and Sparkling

Ontwerpen van Zecc zijn Helder én Prikkelend. Want goede architectuur is functioneel en prachtig tegelijk. Zecc ontwerpt heldere gebouwen met een prikkelende verschijning; rationele architectuur met subtiele nuances of stoere gebouwen met verfijnde details. Een goede organisatie van verschillende functies is in balans met een hoge belevingswaarde voor de eindgebruikers.

Streven naar Helderheid en Prikkeling is niet alleen een einddoel voor onze architectuur, maar wordt ook gebruikt als ontwerpmethode. Binnen wensen en kaders van de opdrachtgever worden grenzen verkend en wordt gezocht naar verdieping. Een pragmatisch basisidee wordt hierdoor in de uitwerking steeds scherper en spannender.

herbestemming_watertoren_den-bosch_zecc_08.jpg

StJansklooster_zecc_monument_vitens_watertoren_herb.JPG

Themes

De vijf principes van Zecc

Mensen zijn de gebruikers van onze gebouwen en staan centraal in het ontwerpproces. De unieke vraag van iedere opdrachtgever wordt als uitgangspunt genomen. Zecc werkt graag rechtstreeks samen met eindgebruikers om tot functionele en prachtige gebouwen te komen.

Duurzaamheid hanteren wij in ruime zin: Naast ecologische waarden kijken wij naar: Flexibiliteit in gebruik, duurzaamheid van het casco, esthetische duurzaamheid en de mogelijkheid tot herbestemming.

Functie en techniek komen tot uitdrukking in één heldere architectonische expressie. Technische aspecten worden op een zodanige manier geïntegreerd dat deze expressie wordt versterkt.

Detaillering en materiaalgebruik spelen een belangrijke rol bij de uitwerking van onze ontwerpen. Wij verkennen toepassingen van nieuwe (en oude) materialen en dragen zorg voor verfijnde details binnen het krachtenveld van regelgeving en kwaliteitsnormen.

Hoogwaardige installaties ondersteunen het ontwerp en brengen balans tussen comfort en energiezuinigheid. In projecten wordt het gebruik van duurzame energiebronnen onderzocht.

1Rolf.fr_Zecc-FFH10.jpg

Stageplaats

Ben jij de nieuwe stagiair bij Zecc Architecten?

Per september 2016 heeft Zecc weer ruimte voor een ambitieuze, fulltime stagiair voor een periode van vijf maanden. We zoeken een topper die in het 3e of 4e jaar van de bachelor Bouwkunde zit.
 
Met een team van 12 mensen werkt Zecc aan opgaven van verschillende aard en schaal.  Dat kan gaan om herbestemmingen van monumenten, projectmatige woningbouw, bijzonder particuliere projecten of interieurs van publieke gebouwen. 

Heb je interesse? Mail je korte motivatie, voorzien van portfolio en je CV met foto vóór 13 mei a.s. naar manon@zecc.nl . Zecc is gevestigd in de Werkspoorkathedraal in Utrecht, Tractieweg 41.

Zecc_vacature.JPG

IMG_6643_resize.jpg

Beeldborrel

Een informele manier om ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren.

Zecc Architecten organiseert regelmatig beeldborrels. Wij nodigen per e-mail mensen uit om de avond bij te wonen en iets inhoudelijks bij te dragen. Vakgenoten, studenten, kunstenaars & andere energieke komen samen om op een informele manier ideeën uit te wisselen en elkaar aan de hand van beeldmateriaal te inspireren.

Ideeën voor een thema van een beeldborrel of wil je op de uitnodigingslijst? 
Stuur een email naar: steven@zecc.nl

Klik hier voor een overzicht van de afgelopen beeldborrels.