KRO-NCRV_Zecc_nieuwe_werken_02.JPG

Zecc Architecten Nieuwsbrief

Met trots deelt Zecc Architecten in de donkere dagen voor kerst een aantal lichtpuntjes. Er zijn mooie projecten in uitvoering, bijzondere gebouwen worden opgeleverd en wij zijn verheugd met een paar prachtige nieuwe opdrachten, waaronder de Centrale bibliotheek in het mooiste gebouw van Utrecht.

Zecc groeit en zal begin volgend jaar verhuizen naar fantastische plek in Utrecht. Zecc werkt hard aan het versterken van de pijlers Grounded Architecture: Woningbouw, Transformatie, Villa’s en Interieur. Je kunt het gaan bewonderen op onze nieuwe website……

 

NIEUWE OPDRACHTEN

Zecc wint selectie voor inrichting Centrale Bibliotheek Utrecht

Zecc heeft de opdracht gekregen voor het ontwerpen van de inrichting van de nieuwe Centrale Bibliotheek Utrecht in het voormalige postkantoor op de Neude. De bibliotheek omvat zo’n 9.000 m2, waaronder verschillende boekencollecties, een auditorium, studie- en overlegruimten, een multimedia afdeling met gaming en muziek, kantoorfuncties en verscheidene ondersteunende functies. Het wordt een modern, dynamisch en multimediaal centrum. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten, zich kunnen verdiepen en waar verbindingen worden gelegd.


“Voor ons is het een geweldige uitdaging om in onze eigen stad de inrichting voor de Bibliotheek te mogen ontwerpen. Een zeer bijzonder pand, midden in het centrum en voor iedereen. Het gebouw kunnen we op deze manier teruggeven aan de stad. Het verbinden en verrassen van mensen door frisse en duurzame architectuur zijn daarbij onze speerpunten.”


Klik hier voor meer informatie over dit project.

Bilbiotheek_Utrecht_Zecc_interieur_baksteen_01

(beeld: Stijnstijl Fotografie)

 

49 appartementen Buiksloterham Amsterdam Noord

Als onderdeel van het plan City Plots van Studio Nine Dots in Buiksloterham heeft Zecc in opdracht van De Alliantie het ontwerp gemaakt voor 49 sociale huurwoningen. De compacte woningen zijn ondergebracht in een alzijdig robuust bouwblok rondom een groene binnenplaats. De omgevingsvergunning is inmiddels aangevraagd en start bouw staat gepland voor medio 2016.

BSH_Amsterdam_Zecc_sociale woningbouw_diepe negge_01

(beelden: Zecc Architecten)


Herbestemming Middenkern GAK gebouw

Zecc maakt in opdracht van Steenvastgoed het ontwerp voor de herbestemming van het middendeel van het GAK gebouw in Amsterdam.  Zecc werkt hierbij samen met Wessel de Jonge architecten. Het betreft ca. 120 appartementen tussen de 40 -110 m2, een ruime lobby op beletage en een fietsenkelder voor ca. 350 fietsen. Het project is het sluitstuk van de volledige herbestemming van het GAK gebouw. De omgevingsvergunning is ingediend en de bouw zal starten in 2016.


Klik hier voor meer informatie over dit project.

GAK_Amsterdam_Zecc_transformatie_studios_interieur_01

(beeld: Luuk Kramer fotografie & film)

 

Herbestemming Polygonale loods Tilburg

Op uitnodiging van EVE Tilburg is Zecc betrokken bij de herbestemming van de Polygonale Loods in Tilburg. Het gemeentelijk monument ligt, samen met bijbehorende markante draaischijf, direct aan het nieuwe stationsplein in de Spoorzone. Het gebouw maakt deel uit van de voormalige NS werkplaats en krijgt een tweede leven door een combinatie van horeca (restaurant, wijnbar en terras) en foodmarket.


Klik hier voor meer informatie over dit project.

Polygonale loods_Tilburg_Zecc_transformatie_restaurant_foodmarket_01

(beeld: Zecc Architecten)


OPGELEVERDE PROJECTEN


Huisvesting KRO-NCRV Hilversum: Vernieuwing, Verbinding en Verbeeldingskracht

De nieuwe huisvesting van KRO-NCRV is in gebruik genomen. De vraag aan Zecc was om als onderdeel van de fusie een werkomgeving te ontwerpen die de weerspiegeling zou zijn van een nieuwe samenwerking: Een inspirerende plek die past bij het creatieve proces van programma`s maken en waarin ontmoetingen worden gestimuleerd. 


Het plan komt samen op het nieuwe ‘mediaplein’ met daaromheen alle verschillende afdelingen en montageruimtes.  Een belangrijk onderdeel is de koppeling over twee lagen met een spectaculaire trap. Deze trap staat symbool voor vernieuwing, verbinding en verbeeldingskracht.


Klik hier voor meer informatie over dit project. Presskit available….

KRO-NCRV_Zecc_nieuwe_werken_01

(beeld: Stijnstijl Fotografie)

 

Appartementen Kerkwerve Etten-Leur
In opdracht van Van Wijnen is het project Kerkwerve voor Woonstichting Etten-Leur opgeleverd. Het betreft de nieuwbouw van 56 appartementen in de sociale huursector. Het bestaat uit een integrale ontwikkeling van twee bouwblokken, parkeren en groenvoorziening. De gebouwen bestaan uit 3 lagen met grote gemetselde balkonpartijen en markante koppen als beëindiging. De woningen op de begane grond hebben een achtertuin en eigen voordeur met een bankje voor een ‘burenpraatje’ aan het groen. Ook voor de extra brede galerijen is sociale interactie het uitgangspunt geweest voor het ontwerp.


Klik hier voor meer informatie over dit project. Presskit available….

WEL_Etten-Leur_Design_and_Build_Zecc-Van Wijnen_Zuid_Woningstichting_sociale huur-001_15

(beeld: Stijnstijl Fotografie)

 

Herbestemming Rijksmonument: Woonwatertoren Baarn

De watertoren van Baarn is getransformeerd tot gezinswoning over 8 bouwlagen. In het onderste gedeelte van de toren is met gebruikmaking van de bestaande vloeren en enkele ruimtelijke ingrepen een nieuwe indeling gemaakt. Het voormalige waterreservoir is toegankelijk gemaakt en voorzien van nieuwe vloeren. Het reservoir is nu het ‘ouderlijk domein’ van de toren. Er zijn insnijdingen gemaakt in het stalen vat voor de toetreding van daglicht en via een nieuwe trap bereik je een dakterras met fenomenaal uitzicht….

Watertoren_Baarn_Zecc_transformatie_wonen_01

(beelden: Stijnstijl Fotografie)

 

START BOUW / IN UITVOERING


Herbestemming Wagenmakerij Utrecht

Zecc heeft in opdracht van de NS het ontwerp gemaakt voor de herbestemming van de voormalige wagenmakerij aan de Tweede Daalsedijk te Utrecht. De omgevingsvergunning is verleend en verwacht wordt dat de transformatie van dit gemeentelijk monument begin 2016 kan starten. Het zal een verzamelgebouw worden voor ondernemers gericht op duurzaamheid onder de naam UCo (Utrecht Community). Het project komt tot stand in samenwerking met Except Integrated Sustainability en zal onder meer bestaan uit ontmoetingsruimten, ateliers, (flex)werkplekken en ondersteunende horeca.


Het gebouw zal worden geïsoleerd en worden voorzien van hoogwaardige installaties. In de sheddaken komt het glas terug en in de gevels komen nieuwe grote puien, waardoor het gebouw zich zal openen en een verbinding maakt met de omgeving. 


Klik hier voor meer informatie over dit project.

2eDaalsedijk_Zecc_transformatie_flexibel_duurzaamheid_01

(beeld: Stijnstijl Fotografie)

 

Eemskwartier Groningen verrijst in hoog tempo

Zecc heeft in opdracht van Heijmans Vastgoed totaal 177 woningen ontworpen voor het Eemskwartier te Groningen. Het project is een voortzetting van het succesvolle project Kop van Oost, waarvan Zecc de Kadewoningen heeft ontworpen. De eerste grondgebonden woningen worden momenteel opgeleverd en de bouw van 111 appartementen in het Eemskwartier is in volle gang. De appartementen zijn verdeeld over 3 blokken, waarvan de laatste nog in verkoop is. De laatste grondgebonden woningen gaan begin 2016 in verkoop en het project zal waarschijnlijk in 2017 geheel worden afgerond.

Klik hier voor meer informatie over dit project.

Eemskwartier_GGB_Zecc_baksteen_00

 


PUBLICITEIT


Ontdek onze nieuwe website.

Zecc_website_vernieuwd_01

 

COMING UP... 


Zecc gaat verhuizen naar de Werkspoorkathedraal

Zecc groeit en zal begin volgend jaar verhuizen naar een fantastische plek in Utrecht: De Werkspoorkathedraal. Meerdere creatieve bedrijven zullen zich hier vestigen en elkaar inspireren. In de nieuwe huisvesting komen de kernactiviteiten van Zecc prachtig samen: Transformatie van monumentaal erfgoed, activerende nieuwbouw en een verfrissend interieur. We kunnen niet wachten om onze deuren voor je te openen. Op deze nieuwe plek willen wij  onze visie verder ontwikkelen en samen prachtige gebouwen realiseren: “You and I, together we relate. Highly critical to surprise and be proud”.

Zecc_verhuist_werkspoorkathedraal_01

(beeld: MONK Architecten)