Nieuwsbrief Nazomer 2013

OPGELEVERD

 

Baksteenhuis Groenekan (Brickhouse: press-kit available)
Het Baksteenhuis is klaar! Het huis staat op de grens van dorp en landschap. Een herinterpretatie van dorpse karakteristieken en landschappelijke kwaliteiten ontmoeten elkaar in dit huis. Gevels, daken en terrassen zijn uit één materiaal gemaakt: baksteen!
Meer info…   download projectinfo...

 

 

Herinrichting Utrechts Archief (press-kit available)
In opdracht van het Utrechts Archief zorgde Zecc voor een heldere interne structuur in een bestaand rijksmonument. Onderdeel van het project is een nieuwe balie, die door middel van een draaiende boekenkast kan worden afgesloten.
Meer info…   download projectinfo…

 

 

93 appartementen Weijerstaete Boxmeer
In opdracht van Mooiland Vastgoed zijn 93 appartementen opgeleverd. Het plan Weijerstaete te Boxmeer voorziet in woon/zorgappartementen, penthouses en een voorzieningenplint.

 

 

Nieuwe plint GAK gebouw Amsterdam
In opdracht van Stadgenoot realiseerde Zecc de transformatie van de plint van het GAK gebouw in Amsterdam. De onderste twee lagen zijn ruimtelijk met elkaar verbonden en bieden mogelijkheden voor horeca, flex-werken en ontmoetingsplekken. Het GAK staat symbool voor de grote herbestemmingsopgave van leegstaande kantoorgebouwen. Architect Wessel de Jonge is verantwoordelijk voor de realisatie van de bovengelegen studentenwoningen.

Meer info…

 

 

NIEUWE OPDRACHTEN

Eemskwartier Groningen
Voor Heijmans Vastgoed werkt Zecc aan ca. 170 woningen te Groningen. Het stedenbouwkundig plan van SVP omvat een combinatie van grondgebonden woningen en appartementen. Het project is een vervolg van de succesvolle Kadewoningen. Dat project kreeg in 2011 een eervolle vermelding voor het BNA gebouw van het jaar. Het project zal geheel in BIM worden uitgewerkt.

Meer info…

 

Design en Build 56 appartementen Etten Leur
In samenwerking met Van Wijnen Waalwijk heeft Zecc een “Design en Build” opdracht gewonnen voor 56 sociale huur appartementen in Etten-Leur. De bouw zal starten in de 1e helft van 2014. 

 

Woonboerderij regio Utrecht
Een karakteristieke boerderij wordt getransformeerd tot bijzondere woning. Met de sloop van diverse rommelige bijgebouwen komt de authentieke boerderij weer tot zijn recht in het open landschap. Met één heldere ruimtelijke ingreep wordt een volume met ondersteunende functies aan de boerderij toegevoegd. De kracht van dit project wordt de ervaring van het landschap en een woonbeleving met spanning tussen oud en nieuw.

 

TENTOONSTELLINGEN /EXPOSITIES

Zecc op de Provada
Zecc heeft de stand van de Rijksgebouwendienst ontworpen voor de vastgoedbeurs Provada met dit jaar als thema herontwikkeling, herbestemmen of transformeren. De stand is gedeeltelijk opgebouwd uit hergebruikte deuren en er is een grote beweegbare wand in opgenomen. De stand is ook de komende 2 jaar nog te bewonderen.

 

 

 

PUBLICATIES

Drents Archief in het jaarboek
Het Drents Archief is opgenomen in jaarboek van de Nederlandse architectuur 2012/2013

 

 

Boek Reactivate: Vernieuwers van de Nederlandse Architectuur
Zecc Architecten is opgenomen in het boek Reactivate van Indira van ’t Klooster.
Meer info….


Fotoverantwoording: afbeelding 1 & 4: Jaroslaw Rodicz, afbeelding 2 & 8: Stijn Poelstra, afbeelding 9: Cornbread Works