Nieuwsbrief april 2014

OPGELEVERD

 

Uitkijkwatertoren St. Jansklooster (press-kit available)
De watertoren staat midden in beschermd natuurgebied De Wieden, Overijssel. In opdracht van BOEi & Natuurmonumenten is de toren getransformeerd tot uitkijktoren. Een spectaculaire nieuwe “route architecturale” brengt je tot op 45 meter hoogte. Boven bieden 4 nieuwe grote ramen je prachtig uitzicht. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees….  

More info…   download project info...

 


NIEUWE OPDRACHTEN

 

Huisvesting KRO-NCRV
Zecc heeft opdracht gekregen voor de herhuisvesting van KRO-NCRV in Hilversum. Het nieuwe interieur van 6700 m2 is een sluitstuk van de fusie van de organisatie. Het versterken van de synergie, samenwerken en ontmoeten vormen de speerpunten voor het ontwerp.

 

Herbestemming Watertoren Utrecht
Na een lange tijd van verval krijgt de monumentale watertoren aan de Amsterdamse Straatweg een nieuwe kans. Onderin de toren is ruimte voor kleinschalige horeca en enkele appartementen. In het waterreservoir en in de kap zal een prachtige woning worden ontworpen met fenomenaal uitzicht over de stad.

 

Huisvesting Vereniging Eigen Huis
Zecc heeft opdracht gekregen voor de herhuisvesting van 5000 m2 voor Vereniging Eigen Huis te Amersfoort. Het bevorderen van samenwerking door ruimtelijke ingrepen en duurzaamheid staan centraal bij deze opdracht.

 

 

PRIJZEN / NOMINATIES

 

GAK genomineerd voor Gulden Fenix & Gouden A.A.P.
De transformatie van het GAK-gebouw door Architectenbureau Wessel de Jonge & Zecc Architecten is genomineerd voor de Gulden Fenix 2014 en de Amsterdamse Architectuurpijs 2014. De uitreiking van de Gulden Feniks zal plaatsvinden op woensdag 4 juni tijdens de PROVADA. De Gouden A.A.P. zal worden uitgereikt tijdens het Architectenbal in de Beurs van Berlage op woensdag 10 mei. 

More info....

 

Watertorenprijs voor Uitkijkwatertoren St. Jansklooster
De getransformeerde watertoren in St. Jansklooster heeft donderdag 24 april de watertorenprijs 2014 gewonnen. Deze prijs wordt eens in de 2 jaar uitgereikt voor de beste herbestemming van een watertoren.

 


PROJECT UPDATE

 

Eemskwartier Groningen succesvolle verkoop
Zecc heeft het ontwerp gemaakt  voor 177 woningen in het Eemskwartier te Groningen. Op 6 maart jl. is het eerste deel met grondgebonden woningen in verkoop gegaan.  Hiervan is inmiddels al bijna 50% verkocht. Voor de zomer staat de start verkoop van de appartementen gepland. 

More info…   Link naar verkooppagina...

 

 

Fotoverantwoording: afbeelding 1 & 6: Stijn Poelstra, afbeelding 5: JRimageworks, afbeelding 7 Theo van Leur Architectuur presentaties bv