Werkspoorkathedraal_studio_Zecc_Architecten_02.jpg

Zecc Zomernieuws

Zecc heeft de afgelopen periode intensief samengewerkt met partners en opdrachtgevers om projecten op te leveren waar we trots op zijn. Maar er staan ons ook weer nieuwe uitdagingen te wachten waarmee we ons kritisch verdiepen in de opgave en willen verrassen met prachtige, duurzame oplossingen. “You and I, together we relate. Highly critical to surprise and be proud”.

OPGELEVERDE PROJECTEN

Huis Vereniging Eigen Huis Amersfoort
Vereniging Eigen Huis heeft een nieuw eigen huis. Geen nieuwbouw, maar een interne transformatie van hun bestaande kantoorgebouwen. Zecc maakte een nieuwe, ruimtelijke route door twee gebouwen, bestaande uit: trappen, vides, doorzichten en een subtiele verbindingsbrug. Slimme ingrepen in het casco gaan samen met een nieuw verfrissend interieur. Langs de route zijn afwisselend open werkplekken gemaakt, waarin de identiteit van Vereniging Eigen Huis zichtbaar wordt: samenwerken, transparantie, verbinden en toegankelijkheid voor iedereen. Klik hier voor meer informatie over dit project. Presskit beschikbaar.

1Vereniging_Eigen_Huis_Zecc_transformatie_interieur_


Studentenhuisvesting Utrecht
Een kantoorgebouw uit de jaren ’60 in het centrum van Utrecht is getransformeerd naar studentenhuisvesting. Het gebouw maakt onderdeel uit van het Utrechtsch Studenten Corps (USC) en biedt huisvesting aan 25 studenten. De hoofdopbouw van het typisch modernistische gebouw is gerespecteerd, maar er werd een geheel nieuwe gevel gemaakt van baksteen lamellen om het gebouw sterker in zijn historische context te verankeren. Klik hier voor meer informatie over dit project. Presskit beschikbaar.

Boothstraat_Zecc_transformation_masonry_lamellae_04


NIEUWE PROJECTEN

Eurobioscoop Hilversum wordt brouwerij en foodhall MOUT
In opdracht van horecaondernemer Teus Kroon heeft Zecc een prachtig plan gemaakt voor het lelijkste pand van Hilversum, bekend als de voormalige Eurobioscoop. Onder de later aangebrachte gevelbeplating schuilt een prachtig gebouw in art-nouveaustijl met een bijzonder schaaldak van beton. De oorspronkelijke gevel wordt gereconstrueerd en onder het glooiende dak zal de Gooische Bierbrouwerij zich huisvesten. Verder komt er een foodhall met 7 internationale keukens. In contrast met de monumentale elementen zullen de nieuwe gevels en de uitbreiding volledig transparant zijn. Klik hier voor meer informatie over dit project. Presskit beschikbaar.

Eurobioscoop_Zecc_transformation_steel_glass_01_


Woongebouw 'De Koningin' Zwolle
In opdracht van AM heeft Zecc het ontwerp gemaakt voor een markant woongebouw op het Kraanbolwerk in Zwolle, genaamd 'De Koningin'. Het rijzige gebouw met stoere verticale penanten wordt elegant afgedekt met een 'kroon' van goudkleurig aluminium en een dubbele rij dakkapellen. De uitstekende pilasters en strenge gevelritmiek verwijzen naar een pakhuis.

Koningin_Zecc_woningbouw_masonry_lamellae_01


School De Toermalijn Emmen
Zecc heeft de opdracht gekregen voor de renovatie en uitbreiding van een schoolgebouw voor speciaal basisonderwijs in Emmen. Het provinciaal monument wordt ontdaan van diverse latere uitbreidingen en krijgt een nieuwe schil met lokalen. Deze nieuwe zone direct achter het gebouw lost een energetisch vraagstuk op en maakt de logistiek van de school zeer efficiënt. In de nieuwe tussenzone ontstaat een mooie ruimte waar oud en nieuw samenkomen.

Toermalijn_Zecc_transformatie_schoolgebouw_01


Nieuwe Huisvesting Zecc
In maart hebben wij onze nieuwe studio in de Werkspoorkathedraal ingewijd met een prachtig feest. Op de nieuwe locatie komen onze kernactiviteiten zichtbaar samen: transformatie van industrieel erfgoed, activerende nieuwbouw en een verfrissend interieur. Deze nieuwe plek motiveert ons om onze visie verder te ontwikkelen en samen prachtige gebouwen realiseren.

1Werkspoorkathedraal_openingsfeest_Zecc_Architecten_

Werkspoorkathedraal_MONK Architecten_transformatie_01Recreatiewoning 'The Movie'
Deze recreatiewoning heeft bijzonder veel aandacht gekregen in de media. Reden genoeg om het huisje op bewegend beeldmateriaal vast te leggen. Stijn Poelstra heeft voor ons een prachtig filmpje gemaakt, waarin de gebruikswaarde en de belevingswaarde van dit bijzondere huisje nog beter zichtbaar worden. Enjoy and relax.......beeldverantwoording: 1 Rob van Esch – Ruimtes in Beeld, 2,3,9 Stijnstijl Fotografie, 4,5,6 Zecc Architecten, 7 Rudest Photography, 8 Peter Cuypers/ontwerp MONK architecten