Zecc Architecten

particulier_woonhuis_bos_villa_soest_steen_zecc_4.jpg

Grounded Architecture

‘You and I, together we relate.
Highly critical to surprise and be proud.’

Een boom is zo sterk als zijn wortels diep zijn. Voor onze architectuur geldt hetzelfde. Bij Zecc werken we vanuit drie grondbeginselen: wat wij bouwen moet functioneel zijn, ontwikkeld zijn vanuit duurzame principes en tegelijkertijd al je zinnen prikkelen. Die drie uitgangspunten verenigen lijkt vaak een onmogelijke opgave. Maar juist daarin schuilt de kracht van Zecc. Grounded Architecture noemen wij het. Architectuur met een stevige basis. Met diepe wortels. Omdat daaruit de mooiste ideeën groeien. 

‘The deeper the roots, the higher the vision.’

monument_utrecht_zecc_nieuwegracht_appartement_hout.jpg

Partners Zecc

Bart Kellerhuis – creatief directeur
Bart Kellerhuis (1978), studeerde bouwkunde aan de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen en studeerde in 2011 af aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. 

Tussen 2004 en 2007 was hij werkzaam bij Rappange & Partners in Amsterdam. Sinds 2008 werkt Bart bij Zecc Architecten en vormt samen met Marnix van der Meer de directie in de rol van Creatief Directeur en Architect. 

Naast zijn werk bij Zecc is Bart actief is als gastdocent op de Academie van Bouwkunst en geeft hij diverse lezingen in binnen- en buitenland. Daarnaast is Bart ook in verschillende rollen actief bij het onderwijs op Fontys (architectuur), HAN en Academie van Bouwkunst Arnhem. 

Marnix van der Meer – algemeen directeur
Marnix van der Meer (1972), studeerde Bouwkunde aan de Hogeschool van Utrecht en studeerde in 2002 af aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam.

Tussen 1996 en 2002 werkte hij bij Meyer en Van Schooten Architecten. In 2003 richtte hij samen met Rolf Bruggink Zecc Architecten op. Hij vormt samen met Bart Kellerhuis de directie van Zecc Architecten in de rol van Algemeen Directeur en Architect.

Naast zijn werk bij Zecc is Marnix actief als gastdocent op de Academie van Bouwkunst, geeft hij lezingen en jureert hij bij prijzen/ prijsvragen (BNA gebouw van het jaar 2012, Archiprix 2012, Architectuurprijs Rotterdam). Hij was tussen 2010 en 2016 lid van de welstandscommissie in ’s-Hertogenbosch. 

Zecc_Architecten-Marnix_van_der_Meer-Bart_Kellerhui.jpg

Zecc_Architecten-team_foto_2018.jpg

Team

 • Zecc_Marnix_a.jpg
  Zecc_Marnix.jpg

  Marnix van der Meer
  Architect-partner

 • Zecc_Bart_a.jpg
  Zecc_Bart.jpg

  Bart Kellerhuis
  Architect-partner

 • Zecc_Manon_a.jpg
  Zecc_Manon.jpg

  Manon Verhoeven
  Office Manager

 • Zecc_Rene_a.jpg
  Zecc_Rene.jpg

  René de Korte
  Projectleider, technisch ontwerp, BIM modelleur

 • Zecc_Roy_a.jpg
  Zecc_Roy.jpg

  Roy van Maarseveen
  Architect, technisch ontwerp

 • Zecc-Rosa-a.jpg
  Zecc-Rosa.jpg

  Rosa van Hijfte
  TECHNISCH ONTWERP, BIM MODELLEUR

 • Zecc_Koen_a.jpg
  Zecc_Koen.jpg

  Koen Pörtzgen
  projectleider, BIM modelleur, IT

 • Zecc_Redmer_a.jpg
  Zecc_Redmer.jpg

  Redmer Weijer
  Architect, technisch ontwerp

 • Zecc_Mario_a.jpg
  Zecc_Mario.jpg

  Mario van Kooij
  Architect, projectleider

 • Zecc_Jordi_a.jpg
  Zecc_Jordi.jpg

  Jordi Rondeel
  Assistent & technisch ontwerp, BIM modelleur

 • Zecc_BartJonkers_a.jpg
  Zecc_BartJonkers.jpg

  Bart Jonkers
  Assistent & technisch ontwerp

 • Zecc_Marjo_a.jpg
  Zecc_Marjo.jpg

  Marjo Langbroek
  Architect, interieur & technisch ontwerp

 • Zecc-Jos-a.jpg
  Zecc-Jos.jpg

  Jos van der Linde
  Architect, technisch ontwerp

 • Zecc-Pim-a.jpg
  Zecc-Pim.jpg

  Pim van Tol
  Architect, technisch ontwerp

 • Zecc-Jeroen-a.jpg
  Zecc-Jeroen.jpg

  Jeroen den Hertog
  Interieurarchitect

 • Zecc-Hai-a.jpg
  Zecc-Hai.jpg

  Hai Le
  Technisch ontwerp, BIM modelleur

 • Zecc-Remco-a.jpg
  Zecc-Remco.jpg

  Remco van den Broek
  Assistent & technisch ontwerp, BIM modelleur

 • Zecc-Mees-a.jpg
  Zecc-Mees.jpg

  Mees Dijkman
  Assistent & technisch ontwerp

Zecc_werkspoorkathedraal.jpg

Vacatures en stages

GEDREVEN OFFICEMANAGER MET LIEFDE VOOR ARCHITECTUUR & DESIGN

Een jong en dynamisch architectenbureau in Utrecht zoekt een officemanager die de directie zoveel mogelijk zaken uit handen kan nemen en verder wil bouwen aan de professionalisering van het bedrijf. Je wordt echt de bekende ‘spin in het web’ en je voelt je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op het bureau. Je hebt er plezier in om alle ballen in de lucht te houden en kunt daarbij goed je prioriteiten bepalen.

Functie
Als officemanager ben je niet alleen belangrijk voor het optimaal functioneren van de interne organisatie, maar ook voor het enthousiasme en de dynamiek van het team. De organisatie bestaat momenteel uit 20 personen en zal wellicht nog een beperkte groei doormaken in de komende jaren.

Je ondersteunt de twee partners van de organisatie in de breedste zin van het woord. Jouw takenpakket bestaat onder andere uit: financiële administratie & monitoring, ondersteuning partners bij de algemene bureauorganisatie, PR-activiteiten, personeelszaken en facility. Daarnaast houd je je bezig met agendabeheer, post en e-mail, (inter)nationale telefoongesprekken en ontvang je onze klanten en relaties. Ook zullen collega’s incidenteel een beroep op je doen om hen te ondersteunen. Het is een veelzijdige functie waarin meedenken en vooruitdenken wordt gewaardeerd en waarbij zelfstandig kunnen werken een must is.

Wie ben jij?
Je beschikt naast een zakelijk instinct over goede sociale, communicatieve en organisatorische vaardigheden. Je zegt waar het op staat zonder je zakelijke flair te verliezen. Daarnaast heb je een representatief voorkomen en ben je van nature zelfverzekerd en positief ingesteld. Je kunt makkelijk schakelen tussen het informele karakter dat past bij een creatieve organisatie en een meer formele houding die past bij de professionele uitstraling van Zecc Architecten.

Je hebt ongeveer 10 jaar werkervaring, bij voorkeur in een financieel administratieve omgeving en je functioneert op hbo-niveau. Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en schrift en de Engelse taal beheers je goed. Je hebt ruime ervaring met Microsoft Office en je hebt boekhoudkundige kennis en ervaring, bij voorkeur in combinatie met AFAS software. Kunnen werken met Adobe InDesign is een pre. Daarnaast ben je niet bang om jezelf andere programma’s eigen te maken.

We zoeken naar iemand die 32 à 40 uur per week wil werken en bij voorkeur vijf dagen per week aanwezig kan zijn. Werktijden bespreken we in onderling overleg. Het is de intentie om met elkaar een langdurige arbeidsrelatie aan te gaan, maar in eerste instantie is er sprake van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.

 • Je hebt een relevante afgeronde opleiding, bijvoorbeeld Officemanagement of Communicatie (bij voorkeur op hbo-niveau) met ruime ervaring.
 • Je bent woonachtig in het midden van het land.
 • Als onderdeel van de selectieprocedure vul je een LIFO-test in.
 • Start 1 december 2018.
 • Salaris afhankelijk van ervaring en taakinvulling, volgens Architecten cao.

Ben jij de enthousiaste en gedreven officemanager waar we naar op zoek zijn? Solliciteer dan! We ontvangen je sollicitatie graag per mail. Je kunt je brief, voorzien van CV met foto, vóór 1 oktober a.s. richten aan Manon Verhoeven (manon@zecc.nl), als je voldoet aan de gestelde functie-eisen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

BEN JIJ DE NIEUWE STAGIAIR BIJ ZECC ARCHITECTEN?
Zecc is op zoek naar een ambitieuze, fulltime stagiair voor een periode van vijf maanden. We zoeken een topper die in het 3e of 4e jaar van de bachelor Bouwkunde zit en bij voorkeur ervaring heeft met Revit. Ook is er ruimte voor een stagiair van de TU Delft of TU Eindhoven.

Met een team van 18 mensen werkt Zecc aan opgaven van verschillende aard en schaal.  Dat kan gaan om herbestemmingen van monumenten, projectmatige woningbouw, bijzondere particuliere projecten of interieurs van publieke gebouwen. 

Heb je interesse? Mail je korte motivatie, voorzien van portfolio en je CV met foto naar jobs@zecc.nl. Zecc is gevestigd in de Werkspoorkathedraal in Utrecht, Tractieweg 41.

Deze stageplaats is specifiek bestemd voor de genoemde doelgroep. Mocht je niet tot deze doelgroep behoren, dan val je automatisch buiten de selectie.

 

069-cornbread_08.jpg

Clear and Sparkling

Ontwerpen van Zecc zijn Helder én Prikkelend. Want goede architectuur is functioneel en prachtig tegelijk. Zecc ontwerpt heldere gebouwen met een prikkelende verschijning; rationele architectuur met subtiele nuances of stoere gebouwen met verfijnde details. Een goede organisatie van verschillende functies is in balans met een hoge belevingswaarde voor de eindgebruikers.

Streven naar Helderheid en Prikkeling is niet alleen een einddoel voor onze architectuur, maar wordt ook gebruikt als ontwerpmethode. Binnen wensen en kaders van de opdrachtgever worden grenzen verkend en wordt gezocht naar verdieping. Een pragmatisch basisidee wordt hierdoor in de uitwerking steeds scherper en spannender.

herbestemming_watertoren_den-bosch_zecc_08.jpg

StJansklooster_zecc_monument_vitens_watertoren_herb.JPG

Thema's

De vijf principes van Zecc

Mensen zijn de gebruikers van onze gebouwen en staan centraal in het ontwerpproces. De unieke vraag van iedere opdrachtgever wordt als uitgangspunt genomen. Zecc werkt graag rechtstreeks samen met eindgebruikers om tot functionele en prachtige gebouwen te komen.

Duurzaamheid hanteren wij in ruime zin: Naast ecologische waarden kijken wij naar: Flexibiliteit in gebruik, duurzaamheid van het casco, esthetische duurzaamheid en de mogelijkheid tot herbestemming.

Functie en techniek komen tot uitdrukking in één heldere architectonische expressie. Technische aspecten worden op een zodanige manier geïntegreerd dat deze expressie wordt versterkt.

Detaillering en materiaalgebruik spelen een belangrijke rol bij de uitwerking van onze ontwerpen. Wij verkennen toepassingen van nieuwe (en oude) materialen en dragen zorg voor verfijnde details binnen het krachtenveld van regelgeving en kwaliteitsnormen.

Hoogwaardige installaties ondersteunen het ontwerp en brengen balans tussen comfort en energiezuinigheid. In projecten wordt het gebruik van duurzame energiebronnen onderzocht.

1Rolf.fr_Zecc-FFH10.jpg

Zecc_Architecten-Beeldborrel68-Werkspoorkathedraal.jpg

Beeldborrel

Een informele manier om ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren.

Zecc Architecten organiseert regelmatig beeldborrels. Wij nodigen per e-mail mensen uit om de avond bij te wonen en iets inhoudelijks bij te dragen. Vakgenoten, studenten, kunstenaars & andere energieke komen samen om op een informele manier ideeën uit te wisselen en elkaar aan de hand van beeldmateriaal te inspireren.


Ideeën voor een thema van een beeldborrel of wil je op de uitnodigingslijst? Stuur een email naar: info@zecc.nl.

Klik hier voor een overzicht van de afgelopen beeldborrels.