SP2020-Bouwstraat-12-HiRes.JPG

Grounded Architecture

‘You and I, together we relate.
Highly critical to surprise and be proud.’

Een boom is zo sterk als zijn wortels diep zijn. Voor onze architectuur geldt hetzelfde. Bij Zecc werken we vanuit drie grondbeginselen: wat wij bouwen moet functioneel zijn, ontwikkeld zijn vanuit duurzame principes en tegelijkertijd al je zintuigen prikkelen. Deze uitgangspunten verenigen, daarin schuilt de kracht van Zecc.

Architectuur met een stevige basis. Met diepe wortels, omdat daaruit de mooiste ideeën groeien. Grounded Architecture noemen wij het.

 

‘The deeper the roots, the higher the vision.’

Belevingswaarde, gebruikswaarde en toekomstwaarde
Zecc ontwerpt heldere gebouwen met een prikkelende verschijning; rationele architectuur met subtiele nuances of stoere gebouwen met verfijnde details. Het streven naar helderheid en prikkeling is niet alleen een einddoel voor onze architectuur, maar wordt ook gebruikt als ontwerpmethode.

 

Behalve zinnenprikkelend, zijn onze ontwerpen bovenal functioneel. Een goede organisatie van verschillende functies moet in balans zijn met een hoge belevingswaarde. Wij werken steeds vanuit de specifieke condities van het gebouw of de historische gelaagdheid van een plek. Binnen wensen en kaders van de opdrachtgever worden grenzen verkend en wordt gezocht naar verdieping. Een pragmatisch basisidee wordt hierdoor in de uitwerking steeds scherper en spannender.

 

Zecc wil een positieve bijdrage leveren aan de transitie naar een duurzamere gebouwde omgeving. Wij beschouwen het begrip duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Daarom zoeken wij naar ontwerpoplossingen met flexibiliteit, esthetische duurzaamheid en technologisch innovatie. We ontwerpen waar het kan natuurinclusief en zoeken naar de mogelijkheid tot herbestemming van bestaand vastgoed.

Grounded_Architecture3.jpg

Partners Zecc

Bart Kellerhuis – creatief directeur
Bart Kellerhuis (1978), studeerde bouwkunde aan de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen en studeerde in 2011 af aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. 

Tussen 2004 en 2007 was hij werkzaam bij Rappange & Partners in Amsterdam. Sinds 2008 werkt Bart bij Zecc Architecten en vormt samen met Marnix van der Meer de directie in de rol van Creatief Directeur en Architect. 

Naast zijn werk bij Zecc is Bart actief is als gastdocent op de Academie van Bouwkunst en geeft hij diverse lezingen in binnen- en buitenland. Daarnaast is Bart ook in verschillende rollen actief bij het onderwijs op Fontys (architectuur), HAN en Academie van Bouwkunst Arnhem. 

 

Marnix van der Meer – algemeen directeur

Marnix van der Meer (1972), volgde een technische opleiding aan de Hogeschool van Utrecht en studeerde als architect af in 2002 aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Hij richtte vrijwel direct daarna Zecc Architecten op. 

In de eerste periode werkte hij samen met Rolf Bruggink en vanaf 2012 vormt hij samen met Bart Kellerhuis de directie van Zecc Architecten. Hij is algemeen directeur en als architect sterk betrokken bij een groot aantal Zecc projecten. 

Naast zijn werk bij Zecc is Marnix actief als lid van commissie 3 in de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (welstand) in Amsterdam en als jurylid (Architectenweb Awards, ARC Awards, Dutch Design Awards, BNA Beste Gebouw van het Jaar, Archiprix, Architectuurprijs Rotterdam). Hij geeft lezingen en heeft ervaring als gastdocent / examinator / afstudeerbegeleiding op de Academie van Bouwkunst / Technisch Universiteit. Marnix was tussen 2010 en 2016 lid van de welstandscommissie in ’s-Hertogenbosch.

 

Zecc_Architecten-Marnix_van_der_Meer-Bart_Kellerhui.jpg

Zecc_Architecten-teamfoto_2024.jpg

Team

 • 1Zecc-Marnix.jpg Zecc-Marnix.jpg

  Marnix van der Meer
  Architect-partner

 • Zecc-Bart.jpg Zecc_Bart.jpg

  Bart Kellerhuis
  Architect-partner

 • 1Zecc-Christa.jpg Zecc-Christa.jpg

  Christa Zonnenberg
  Bureaumanager - Bureauorganisatie

 • 1Zecc-Koen.jpg Zecc-Koen.jpg

  Koen Pörtzgen
  Associate Projectcoördinator

 • 1Zecc-Mario.jpg Zecc-Mario.jpg

  Mario van Kooij
  Associate Projectleider - Architect

 • 1Zecc-Roy.jpg Zecc-Roy.jpg

  Roy van Maarseveen
  Associate Architect - Projectleider

 • 1Zecc-Jordi.jpg Zecc-Jordi.jpg

  Jordi Rondeel
  Technisch Ontwerp - BIM Modelleur

 • 1Zecc-Rene.jpg Zecc-Rene.jpg

  René de Korte
  Projectleider - technisch ontwerp - BIM modelleur

 • Zecc-Marjo.jpg Zecc_Marjo.jpg

  Marjo Langbroek
  Architect - Interieur - Technisch Ontwerp

 • 1Zecc-BartJonkers.jpg Zecc-BartJonkers.jpg

  Bart Jonkers
  Ontwerper Architectuur en Stedenbouw

 • 1Zecc-Jos.jpg Zecc-Jos.jpg

  Jos van der Linde
  Architect - technisch ontwerp

 • Zecc-Roos.jpg 1Zecc-Roos.jpg

  Roos Voet
  Officemanager

 • 1Zecc-Mees.jpg Zecc-Mees.jpg

  Mees Dijkman
  Ontwerper Architectuur - Technisch Ontwerp

 • 1Zecc-Jeroen.jpg Zecc-Jeroen.jpg

  Jeroen den Hertog
  Interieurarchitect - Technisch Ontwerp

 • 1Zecc-Niels.jpg Zecc-Niels.jpg

  Niels Hartsuiker
  Technisch ontwerp - BIM modelleur

 • Zecc-Ruben.jpg 1Zecc-Ruben.jpg

  Ruben Kaipatty
  Architect - Technisch Ontwerp

 • 1Zecc-Mark.jpg Zecc-Mark.jpg

  Mark Gijsbers
  Architect - technisch ontwerp

 • 1Zecc-Thijs.jpg Zecc-Thijs.jpg

  Thijs Huisink
  Architect - technisch ontwerp

 • Zecc-Gianni.jpg 2Zecc-Gianni.jpg

  Gianni Nieland
  Technisch ontwerp - BIM modelleur

 • Zecc-Laura.jpg 1Zecc-Laura.jpg

  Laura Barendregt
  Architect

 • Zecc-Mike.jpg 1Zecc-Mike.jpg

  Mike Luijrink
  Technisch Ontwerp - BIM Modelleur

 • Zecc-Hasan.jpg 1Zecc-Hasan.jpg

  Hasan Haj Assad
  Stagiair, 3e jaars student Bouwkunde HAN

 • Zecc-Valerie.jpg 1Zecc-Valerie.jpg

  Valerie Kienhuis
  Stagiair, 3e jaars student Bouwkunde HAN

vacature_beeld_-_zonder_logo2.jpg

Vacatures & stages

Job vacancies & internships

stage bij Zecc

De stages voor de periode vanaf september 2024 zijn reeds ingevuld. Stageaanvragen voor die periode worden dan ook niet meer in behandeling genomen. 


Voor de periode vanaf februari 2025, zullen wij vanaf het najaar weer een selectie gaan maken uit de ontvangen aanvragen. Interesse voor een stageplaats in die periode? Stuur dan je mail met korte motivatie, CV en portfolio naar jobs@zecc.nl 

 

Officemanager Finance /

afwisselende functie in een creatieve werkomgeving 20 – 24 uur

Ter versterking van ons team is Zecc op zoek naar een “Officemanager Finance” met een proactieve en gastvrije houding.

Samen met onze Junior Officemanager ga je aan de slag om het team en de partners te ondersteunen bij de dagelijkse (financiële) administratie binnen het bureau en ben je de schakel met onze accountant voor diverse boekhoudkundige en financiële afwikkelingen. Denk hierbij aan het verrichten van betalingen, verwerken declaraties medewerkers en de voorbereiding van boekhouding voor de accountant. Jij bent binnen de organisatie het eerste aanspreekpunt voor (interne) financiële vragen. Je treedt in dienst bij Zecc Architecten, maar zal waar nodig ook ondersteunen bij diverse (administratieve) werkzaamheden voor Zecc Vastgoed Beheer. het gaat hierbij voornamelijk om activiteiten rondom het beheer en organisatie van de huurders. Dit kan gaan om verhuurfacturen, serviceverlening en diverse events die georganiseerd worden voor de toekomstige huurders van de Onderdelenloods, waar Zecc eind van het jaar zelf ook naar toe verhuisd.

Naast de nodige administratieve en financiële ondersteuning zorg je er samen met onze junior officemanager voor dat de interne bureauorganisatie soepel verloopt, waarbij zij in eerste instantie meer in actie komt bij HR gerelateerde werkzaamheden en jij voor de financiële vraagstukken, zorgen jullie samen voor het juiste eindresultaat zodat het team en de partners op de juiste manier ontzorgd worden. Waar nodig ondersteunen jullie elkaar of nemen jullie taken van elkaar over bij afwezigheid.  Jullie gaan dus samen de “office” runnen!

Een leuke en brede functie waar groei en ontwikkeling gestimuleerd wordt!

De volledige vacature download je hier.

 

SP2019-Werkspoorfabriek-Interieur-20-HiRes.JPG

Thema's

TOGETHER
CONTINU VERBETEREN. LIJNEN ZOEKEN, VASTHOUDEN EN ONTWIKKELEN. VAN GOED NAAR BETER, BEST. 

Zecc werkt al ruim 15 jaar samen in een gedreven team om het maximale uit iedere opgave te halen. Niet alleen binnen Zecc, maar ook daarbuiten. Het gaat over het delen van kennis en samenwerken met bevlogen opdrachtgevers om zo een hoge kwaliteit te bereiken en duurzame projecten te realiseren.

 

RELATE
BEWEEG TUSSSEN CONTEXT EN ESSENTIE, IN ZOWEL ONTWERP ALS RELATIES.

Mensen zijn de gebruikers van onze gebouwen en staan centraal in het ontwerpproces. De unieke vraag van iedere opdrachtgever wordt als uitgangspunt genomen. Zecc werkt graag rechtstreeks samen met de eindgebruikers om zo tot functionele en prachtige gebouwen te komen. Een permanent bewustzijn van de context waarin je werkt, van mensen tot de ontwikkeling van techniek. 

 

CRITICAL

EEN GOED ONTWERP IS TOT IN DE FINESSES DOORDACHT EN TOT IN DE UITEINDEN DOORVOELT.

Aan een goed ontwerp liggen heldere uitgangspunten ten grondslag. In het proces nemen wij de ruimte om de uitgangspunten scherp te bevragen. 

Detaillering en materiaalgebruik spelen een belangrijke rol. Wij verkennen toepassingen van nieuwe en oude materialen en dragen zorg voor verfijnde details binnen het krachtenveld van regelgeving en kwaliteitsnormen. We zijn kritisch in de zoektocht naar de beste oplossing. Een hoge ambitie is daarbij de basishouding.

 

SURPRISE

DURF HET ANDERS TE ZIEN. GEBRUIK DE KRACHT VAN CREATIVITEIT.

Door het krachtige proces van creativiteit ontstaan de beste ideeën.

 

PROUD
WEES BEWUST VAN DE SCHOONHEID DIE JE SAMEN CREERT EN ERVAAR DAT MET TROTS.
Het samen delen van enthousiasme over behaalde resultaten en de tijd nemen om in teamverband een inspirerende samenwerking te bekrachtigen. Je waardering uitspreken aan allen die meewerken aan het uiteindelijke resultaat. Samen met trots werken aan bijzondere opgaven. Dat is onze drive.

 

SP2019-Werkspoorfabriek-Interieur-16-HiRes.jpg

36_02_10_Postkantoor_Neude_13_07_2020_136_HR.jpg

Expertise

Zecc is een volwassen bureau met twee kernactiviteiten: projectmatige woningbouw en transformatie van bestaande gebouwen en gebieden. Bij complexe woningbouwopgaven vervullen we regelmatig een coördinerende rol. Het beheersen van complexiteit en het realiseren van duurzame en betaalbare gebouwen is iets waar we trots op zijn.


Wij hebben ruime ervaring met Design & Build-projecten en bouwteam-projecten in een LEAN-proces met integrale BIM-ontwerpmethodieken, die wij zowel in het begintraject inzetten als bij de uitwerking van gebouwen.


Wij zijn bewust van de gaande veranderingen om ons heen. Innovatie en aanpassingen in de gebouwde omgeving zijn noodzakelijk met oog op een duurzamere toekomst. Bij aanvang en tijdens het project analyseren wij waar eventuele kansen liggen ten aanzien van duurzaamheid. Hierin zijn wij niet dogmatisch, maar zoeken wij naar de juiste balans tussen functionaliteit, esthetica, kosten en duurzaamheid.

 

Architect van het Jaar 2020
In 2020 is Zecc uitgeroepen tot Architect van het Jaar, een prachtig blijk van waardering voor het brede scala aan projecten, de kwaliteit en relevantie van ons werk voor het vakgebied. Lees meer

31_06_11_Postkantoor_Neude_09_03_2020_138_HR.jpg

Zecc_Architecten-Beeldborrel68-Werkspoorkathedraal.jpg

Beeldborrel

Een informele manier om ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren.

Zecc Architecten organiseert regelmatig beeldborrels. In de afgelopen vijftien jaar waren onder andere Nanne De Ru, Job Floris, Liesbeth van der Pol, Space Encounters, Mels Crouwel, Happel Cornelisse Verhoeven, Team V en Anne Holtrop te gast om hun inspirerende verhalen met ons publiek te delen. De thema’s voor deze veel besproken avonden lopen uiteen van het architectonische detail tot grenzeloze ambities. De beeldborrels houden ons scherp, brengen ons in beweging en geven nieuwe energie.


Ideeën voor een thema van een beeldborrel of wil je op de uitnodigingslijst? Stuur een email naar: info@zecc.nl.

Klik hier voor een overzicht van de afgelopen beeldborrels.