SP2020-Bouwstraat-12-HiRes.JPG

Grounded Architecture

‘You and I, together we relate.
Highly critical to surprise and be proud.’

Een boom is zo sterk als zijn wortels diep zijn. Voor onze architectuur geldt hetzelfde. Bij Zecc werken we vanuit drie grondbeginselen: wat wij bouwen moet functioneel zijn, ontwikkeld zijn vanuit duurzame principes en tegelijkertijd al je zintuigen prikkelen. Deze uitgangspunten verenigen, daarin schuilt de kracht van Zecc.

Architectuur met een stevige basis. Met diepe wortels, omdat daaruit de mooiste ideeën groeien. Grounded Architecture noemen wij het.

 

‘The deeper the roots, the higher the vision.’

Belevingswaarde, gebruikswaarde en toekomstwaarde
Zecc ontwerpt heldere gebouwen met een prikkelende verschijning; rationele architectuur met subtiele nuances of stoere gebouwen met verfijnde details. Het streven naar helderheid en prikkeling is niet alleen een einddoel voor onze architectuur, maar wordt ook gebruikt als ontwerpmethode.

 

Behalve zinnenprikkelend, zijn onze ontwerpen bovenal functioneel. Een goede organisatie van verschillende functies moet in balans zijn met een hoge belevingswaarde. Wij werken steeds vanuit de specifieke condities van het gebouw of de historische gelaagdheid van een plek. Binnen wensen en kaders van de opdrachtgever worden grenzen verkend en wordt gezocht naar verdieping. Een pragmatisch basisidee wordt hierdoor in de uitwerking steeds scherper en spannender.

 

Zecc wil een positieve bijdrage leveren aan de transitie naar een duurzamere gebouwde omgeving. Wij beschouwen het begrip duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Daarom zoeken wij naar ontwerpoplossingen met flexibiliteit, esthetische duurzaamheid en technologisch innovatie. We ontwerpen waar het kan natuurinclusief en zoeken naar de mogelijkheid tot herbestemming van bestaand vastgoed.

Grounded_Architecture3.jpg

Partners Zecc

Bart Kellerhuis – creatief directeur
Bart Kellerhuis (1978), studeerde bouwkunde aan de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen en studeerde in 2011 af aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. 

Tussen 2004 en 2007 was hij werkzaam bij Rappange & Partners in Amsterdam. Sinds 2008 werkt Bart bij Zecc Architecten en vormt samen met Marnix van der Meer de directie in de rol van Creatief Directeur en Architect. 

Naast zijn werk bij Zecc is Bart actief is als gastdocent op de Academie van Bouwkunst en geeft hij diverse lezingen in binnen- en buitenland. Daarnaast is Bart ook in verschillende rollen actief bij het onderwijs op Fontys (architectuur), HAN en Academie van Bouwkunst Arnhem. 

Marnix van der Meer – algemeen directeur
Marnix van der Meer (1972), volgde een technische opleiding aan de Hogeschool van Utrecht en studeerde als architect af in 2002 aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Hij richtte vrijwel direct daarna Zecc Architecten op. In de eerste periode werkte hij samen met Rolf Bruggink en vanaf 2012 vormt hij samen met Bart Kellerhuis de directie van Zecc Architecten. Hij is algemeen directeur en als architect sterk betrokken bij een groot aantal Zecc projecten.

 

Naast zijn werk bij Zecc is Marnix actief als jurylid (Architectenweb Awards, ARC Awards, Dutch Design Awards, BNA Beste Gebouw van het Jaar, Archiprix, Architectuurprijs Rotterdam). Hij geeft lezingen en heeft ervaring als gastdocent / examinator / afstudeerbegeleiding op de Academie van Bouwkunst / Technisch Universiteit. Marnix was tussen 2010 en 2016 lid van de welstandscommissie in ’s-Hertogenbosch.

Zecc_Architecten-Marnix_van_der_Meer-Bart_Kellerhui.jpg

Zecc_Architecten-teamfoto_2020.jpg

Team

 • 1Zecc-Marnix.jpg
  Zecc-Marnix.jpg

  Marnix van der Meer
  Architect-partner

 • Zecc-Bart.jpg
  Zecc_Bart.jpg

  Bart Kellerhuis
  Architect-partner

 • 1Zecc-Christa.jpg
  Zecc-Christa.jpg

  Christa Zonnenberg
  Office Manager

 • 1Zecc-Tanja.jpg
  Zecc-Tanja.jpg

  Tanja van Slooten
  PR & communicatie

 • 1Zecc-Rene.jpg
  Zecc-Rene.jpg

  René de Korte
  Projectleider, technisch ontwerp, BIM modelleur

 • 1Zecc-Roy.jpg
  Zecc-Roy.jpg

  Roy van Maarseveen
  Architect, projectleider

 • 1Zecc-Koen.jpg
  Zecc-Koen.jpg

  Koen Pörtzgen
  projectleider, BIM modelleur, IT

 • Zecc-Redmer.jpg
  Zecc_Redmer.jpg

  Redmer Weijer
  Architect, technisch ontwerp

 • 1Zecc-Jordi.jpg
  Zecc-Jordi.jpg

  Jordi Rondeel
  Assistent & technisch ontwerp, BIM modelleur

 • 1Zecc-Mario.jpg
  Zecc-Mario.jpg

  Mario van Kooij
  Architect, projectleider

 • 1Zecc-BartJonkers.jpg
  Zecc-BartJonkers.jpg

  Bart Jonkers
  Assistent & technisch ontwerp

 • Zecc-Marjo.jpg
  Zecc_Marjo.jpg

  Marjo Langbroek
  Architect, interieur & technisch ontwerp

 • 1Zecc-Jos.jpg
  Zecc-Jos.jpg

  Jos van der Linde
  Architect, technisch ontwerp

 • 1Zecc-Jeroen.jpg
  Zecc-Jeroen.jpg

  Jeroen den Hertog
  Interieurarchitect

 • 1Zecc-Remco.jpg
  Zecc-Remco.jpg

  Remco van den Broek
  Assistent & technisch ontwerp, BIM modelleur

 • 1Zecc-Mees.jpg
  Zecc-Mees.jpg

  Mees Dijkman
  Assistent & technisch ontwerp

 • 1Zecc-Niels.jpg
  Zecc-Niels.jpg

  Niels Hartsuiker
  Technisch ontwerp, BIM modelleur

 • 1Zecc-Mark.jpg
  Zecc-Mark.jpg

  Mark Gijsbers
  Architect, technisch ontwerp

 • 1Zecc-Gemma.jpg
  Zecc-Gemma.jpg

  Gemma Galeno
  architect, visuals

 • 1Zecc-Thijs.jpg
  Zecc-Thijs.jpg

  Thijs Huisink
  Architect, technisch ontwerp

 • Zecc-Gianni.jpg
  2Zecc-Gianni.jpg

  Gianni Nieland
  Technisch ontwerp, BIM modelleur

vacature_beeld_-_zonder_logo2.jpg

Vacatures en stages

Bureau-assistent 24 – 32 uur
afwisselende functie in een creatieve werkomgeving

 

Zecc werkt vanuit de Werkspoorkathedraal in Utrecht samen in een hecht team van 21 creatieve en enthousiaste mensen, aan uiteenlopende en uitdagende projecten, steeds met dezelfde passie voor ons vak en vanuit een open visie tot aan de maakbaarheid van het detail. Daar zijn we trots op!

Ter versterking van ons team en ondersteuning van onze Bureaumanager zijn we op zoek naar een bureau-assistent met een proactieve en gastvrije houding.

Als Bureau-assistent ondersteun je de Bureaumanager bij diverse werkzaamheden voor het optimaal functioneren van de interne organisatie. Het is een leuke en veelzijdige functie waarin meedenken en vooruitdenken wordt gewaardeerd en waarbij zelfstandig kunnen werken belangrijk is.

 

Wat ga jij doen bij Zecc?

 • ontvangst van opdrachtgevers en overig bezoek
 • het beantwoorden van inkomede telefoontjes
 • beheer van de algemene inkomende/uitgaande post en e-mail
 • ondersteuning bij agendabeheer van het bureau
 • ondersteuning diverse administratieve taken
 • voorraadbeheer kantoorartikelen
 • voorraadbeheer en het verzorgen van de dagelijkse Zecc Family lunch
 • ondersteuning bij de organisatie van diverse events

 

Wie ben jij?
Je hebt een open en spontane uitstraling met een representatief voorkomen en weet iedereen die bij Zecc de studio instapt een welkom gevoel te geven. Je kunt makkelijk en snel schakelen tussen diverse werkzaamheden, maar ook tussen het informele karakter dat past bij een creatieve organisatie en een meer formele houding die past bij de professionele uitstraling van Zecc. Met jou sociale skills weet je precies wat iedereen nodig heeft en te ondersteunen waar en wanneer nodig.

 

Functie profiel

 • Je werkt en denkt op mbo+-niveau
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Je bent communicatief vaardig en durft je mening te geven
 • Je bent accuraat en gaat zorgvuldig te werk
 • Je hebt ervaring met Microsoft Outlook, Word en Excel, ervaring met Adobe inDesign is een pré
 • Je bent woonachtig in het midden van het land, bij voorkeur omgeving Utrecht

 

Wat biedt Zecc?
We zijn op zoek naar iemand die ca. 24 - 32 uur per week beschikbaar is verdeeld over 3 tot 5 werkdagen en uren kunnen flexibel over de dagen in de week verspreid worden.
Een afwisselende baan in een jong en hecht team. Een prettige en inspirerende werkomgeving met informeel karakter en korte lijnen. Je arbeidsvoorwaarden zijn afgestemd op werkervaring en leeftijd. Hierbij hanteert Zecc de CAO voor architectenbureaus. Verder betreft het een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op een lange termijnrelatie, waarin Zecc je volop de ruimte biedt om jezelf te ontwikkelen en steeds weer uit te dagen.

Bij Zecc organiseren we regelmatig beeldborrels met interessante gastsprekers en laten we geen kans onbenut om met het team het leuke en het nuttige te combineren: excursies, beeldlunches, champagne-momentjes, een team-coach-dag en we genieten dagelijks van een verse gezonde lunch.

 

Kortom, ben je op zoek naar een superleuke baan in een creatieve omgeving?
Solliciteer vóór 17 januari  2022! Je motivatie stuur je naar Christa Zonnenberg, christa@zecc.nl , voorzien van een volledig CV met recente foto. 


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Download pdf vacature Bureau-assistent 

Technisch Ontwerper - BIM-Modelleur met ervaring

Zecc werkt vanuit de Werkspoorkathedraal in Utrecht, met een hecht team van 21 creatieve en enthousiaste mensen, aan uiteenlopende en uitdagende projecten: van Tuinhuis tot Tweede Kamer en van Stedenbouw tot Interieur, steeds met dezelfde passie voor ons vak en vanuit een open visie tot aan de maakbaarheid van het detail.

Van VO naar Omgevingsvergunning, piece of cake? Lees dan verder!

Ben jij die gedreven BIM-Modelleur met ervaring in projectmatige woningbouw, kom jij het Zecc-team versterken en word jij onderdeel van de Zecc-Family? Zecc is altijd op zoek naar talent dat breed inzetbaar is bij verschillende type opgaven. Met jouw kennis en ervaring geef je vorm aan de technische ontwikkeling van onze ontwerpen.

 

Als BIM-Modelleur verricht je primair al het voorkomende tekenwerk in de verschillende fases van een project en dan met name de slag vanaf VO, DO en de verdere uitwerking tot aan omgevingsvergunning. Regelmatig maken wij voor projecten ook TO en uitvoeringstekeningen. Je bent in staat in elke fase een verdiepingsslag maken. Ja maakt gebruik van je eigen ervaring, maar kunt altijd leunen op je collega’s en de expertise binnen het bureau. Tevens adviseer je de ontwerpers ten aanzien van technisch bouwkundige zaken en ben je in staat om tekenwerk (van stagiaires) te controleren.

 

Je bent op de hoogte van de recente ontwikkelingen wat betreft regelgeving, BIM programmatuur en ILS. Je hebt oog voor detail, gaat zorgvuldig te werk en ziet het als een uitdaging om inventief mee te denken wanneer er problemen ontstaan en draagt daarbij oplossingen aan.

De functie kent constructieve, esthetische en economische aspecten. Je werkt veelal aan meerdere projecten tegelijk, bent daarbij in staat regelmatig om te schakelen en gewend om onder tijdsdruk te werken. Op basis van de weekplanning bepaal je je prioriteiten en zo deel je zelf je tijd in.

 

Functie-eisen

je hebt minimaal een afgeronde opleiding HBO-Bouwkunde
bij voorkeur minimaal 5-10 jaar kennis en ervaring in een soortgelijke functie
ruime ervaring met een BIM-pakket, bij voorkeur Revit
ervaring met AutoCAD
ervaring in projectmatige (gestapelde) woningbouw.
ervaring met particuliere bouw, verbouwingen/transformatie (van monumenten) is een pré.

 • je bent communicatief vaardig en durft je mening te geven
 • je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • je steekt zelf graag de handen uit de mouwen en pakt waar nodig de coördinerende rol
 • je kunt makkelijk schakelen tussen het informele karakter dat past bij een creatieve organisatie en een meer formele houding die past bij de professionele uitstraling van Zecc
 • je bent 40 uur per week beschikbaar, 36 of 32 uur is eventueel bespreekbaar
 • je bent bij voorkeur woonachtig in het midden van het land (reistijd max. 1 uur deur tot deur)


Wat biedt Zecc?
Een afwisselende baan in een jong en hecht team. Een prettige en inspirerende werkomgeving met informeel karakter en korte lijnen. Je arbeidsvoorwaarden zijn afgestemd op opleiding, leeftijd en werkervaring. Hierbij hanteert Zecc de CAO voor architectenbureaus. Verder betreft het een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op een lange termijnrelatie, waarin Zecc je volop de ruimte biedt om jezelf te ontwikkelen en steeds weer uit te dagen.

Bij Zecc organiseren we regelmatig beeldborrels met interessante gastsprekers en laten we geen kans onbenut om met het team het leuke en het nuttige te combineren: excursies, beeldlunches, champagne-momentjes, een team-coach-dag en we genieten dagelijks van een verse gezonde lunch.

Zecc heeft gewerkt aan eervolle projecten zoals de Tijdelijke Huisvesting voor de Tweede Kamer en de Centrale Bibliotheek Utrecht in het voormalig Postkantoor aan de Neude. Tevens wordt er momenteel gewerkt aan een aantal uitdagende woningbouwopgaven door het hele land. Zecc wordt geroemd door de transformatieprojecten van industrieel erfgoed en monumenten.
Mede hierdoor kregen we afgelopen jaar de prestigieuze titel ‘Architect van het jaar 2020’ toebedeeld.

Kortom, ben je op zoek naar een superleuke baan en heb je ook echt iets te bieden? Solliciteer! Je motivatie stuur je naar Christa Zonnenberg, christa@zecc.nl, voorzien van een volledig CV met foto.

Download pdf vacature Technisch Ontwerper - BIM-Modelleur met ervaring 

SP2019-Werkspoorfabriek-Interieur-20-HiRes.JPG

Thema's

TOGETHER
CONTINU VERBETEREN. LIJNEN ZOEKEN, VASTHOUDEN EN ONTWIKKELEN. VAN GOED NAAR BETER, BEST. 

Zecc werkt al ruim 15 jaar samen in een gedreven team om het maximale uit iedere opgave te halen. Niet alleen binnen Zecc, maar ook daarbuiten. Het gaat over het delen van kennis en samenwerken met bevlogen opdrachtgevers om zo een hoge kwaliteit te bereiken en duurzame projecten te realiseren.

 

RELATE
BEWEEG TUSSSEN CONTEXT EN ESSENTIE, IN ZOWEL ONTWERP ALS RELATIES.

Mensen zijn de gebruikers van onze gebouwen en staan centraal in het ontwerpproces. De unieke vraag van iedere opdrachtgever wordt als uitgangspunt genomen. Zecc werkt graag rechtstreeks samen met de eindgebruikers om zo tot functionele en prachtige gebouwen te komen. Een permanent bewustzijn van de context waarin je werkt, van mensen tot de ontwikkeling van techniek. 

 

CRITICAL

EEN GOED ONTWERP IS TOT IN DE FINESSES DOORDACHT EN TOT IN DE UITEINDEN DOORVOELT.

Aan een goed ontwerp liggen heldere uitgangspunten ten grondslag. In het proces nemen wij de ruimte om de uitgangspunten scherp te bevragen. 

Detaillering en materiaalgebruik spelen een belangrijke rol. Wij verkennen toepassingen van nieuwe en oude materialen en dragen zorg voor verfijnde details binnen het krachtenveld van regelgeving en kwaliteitsnormen. We zijn kritisch in de zoektocht naar de beste oplossing. Een hoge ambitie is daarbij de basishouding.

 

SURPRISE

DURF HET ANDERS TE ZIEN. GEBRUIK DE KRACHT VAN CREATIVITEIT.

Door het krachtige proces van creativiteit ontstaan de beste ideeën.

 

PROUD
WEES BEWUST VAN DE SCHOONHEID DIE JE SAMEN CREERT EN ERVAAR DAT MET TROTS.
Het samen delen van enthousiasme over behaalde resultaten en de tijd nemen om in teamverband een inspirerende samenwerking te bekrachtigen. Je waardering uitspreken aan allen die meewerken aan het uiteindelijke resultaat. Samen met trots werken aan bijzondere opgaven. Dat is onze drive.

 

SP2019-Werkspoorfabriek-Interieur-16-HiRes.jpg

36_02_10_Postkantoor_Neude_13_07_2020_136_HR.jpg

Expertise

Zecc is een volwassen bureau met twee kernactiviteiten: projectmatige woningbouw en transformatie van bestaande gebouwen en gebieden. Bij complexe woningbouwopgaven vervullen we regelmatig een coördinerende rol. Het beheersen van complexiteit en het realiseren van duurzame en betaalbare gebouwen is iets waar we trots op zijn.
Wij hebben ruime ervaring met Design & Build-projecten en bouwteam-projecten in een LEAN-proces met integrale BIM-ontwerpmethodieken, die wij zowel in het begintraject inzetten als bij de uitwerking van gebouwen.


Wij zijn bewust van de gaande veranderingen om ons heen. Innovatie en aanpassingen in de gebouwde omgeving zijn noodzakelijk met oog op een duurzamere toekomst. Bij aanvang en tijdens het project analyseren wij waar eventuele kansen liggen ten aanzien van duurzaamheid. Hierin zijn wij niet dogmatisch, maar zoeken wij naar de juiste balans tussen functionaliteit, esthetica, kosten en duurzaamheid.

 

Architect van het Jaar 2020
In 2020 is Zecc uitgeroepen tot Architect van het Jaar, een prachtig blijk van waardering voor het brede scala aan projecten, de kwaliteit en relevantie van ons werk voor het vakgebied. Lees meer

31_06_11_Postkantoor_Neude_09_03_2020_138_HR.jpg

Zecc_Architecten-Beeldborrel68-Werkspoorkathedraal.jpg

Beeldborrel

Een informele manier om ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren.

Zecc Architecten organiseert regelmatig beeldborrels. In de afgelopen vijftien jaar waren onder andere Nanne De Ru, Job Floris, Liesbeth van der Pol, Space Encounters, Mels Crouwel, Happel Cornelisse Verhoeven, Team V en Anne Holtrop te gast om hun inspirerende verhalen met ons publiek te delen. De thema’s voor deze veel besproken avonden lopen uiteen van het architectonische detail tot grenzeloze ambities. De beeldborrels houden ons scherp, brengen ons in beweging en geven nieuwe energie.


Ideeën voor een thema van een beeldborrel of wil je op de uitnodigingslijst? Stuur een email naar: info@zecc.nl.

Klik hier voor een overzicht van de afgelopen beeldborrels.