1Zecc-Solitair-housing-Utrecht-exterior-side-facade.JPG

Solo Cartesiusdriehoek

Loft living in the Park

In het hart van de Cartesiusdriehoek staat appartementengebouw Solo. De komende jaren wordt hier een levendige stadswijk ontwikkeld met ca. 2.800 woningen en ondersteunende functies. Gebouw Solo bestaat uit 80 huurappartementen, waarvan 7 atelierwoningen, 10 Friendswoningen en 575 m² commerciële ruimte in de plint.

Het markante gebouw met afgeronde hoeken heeft een eigentijds industrieel karakter met alzijdig doorlopende buitenruimten. De appartementen zijn georganiseerd rondom een opgetilde groene binnenplaats met ruimte voor ontmoeting. De binnenplaats en de centrale fietsenstalling zijn bereikbaar via een dubbelhoge poort met industrieel vakwerk.

Solitair

Solo dankt zijn naam aan het solitaire karakter. Nu is Solo het éérste opgeleverde woongebouw, straks staat Solo midden in het park en het hart van stadswijk Cartesiusdriehoek. De wijk bestaat uit grootstedelijke bouwblokken in een orthogonale opzet, die voorkomt uit het monumentale CAB gebouw. Door de groene kleurstelling, de verdraaiing en de afronding maakt Solo zich los van zijn omgeving, zonder dat zich daarvan af te keren.

Second Steel Skin

Solo heeft een industriële uitstraling met tweede dragende gevel. De robuuste hoge plint is opgebouwd uit getoogde betonnen kolommen en liggers die een sokkel vormen voor de bovenliggende staalconstructie, die de rondom doorlopende buitenruimtes draagt. Geleding ontstaat door een ritme van constructieve kolommen en verticale stijlen van verschillende afmetingen en horizontale belijning van de hekwerken.

 

De rondom doorlopende balkons en de dragende staalconstructie versterken de kwaliteit tussen binnen en buiten. Van binnenuit geven de brede doorlopende balkons en volledig glazen puien veel woonkwaliteit in de vorm van daglicht en uitzicht. De doorlopende balkons voorkomen oververhitting van de woningen en de verfijnde staalconstructie nodigt uit tot vergroening. Privacyschermen zijn goed geïntegreerd en de lage dichte zone voorkomt verrommeling.

Het gebouw krijgt door de afgeronde hoeken een zachte verschijning en alzijdig karakter. De doorlopende balkons kragen op de hoeken verder uit, waardoor het gebouw ranker en eleganter oogt. De hoekwoningen krijgen hierdoor een fenomenaal grote buitenruimte.

 

Groen

De frisse bleekgroene kleur aan de buitenzijde is een verwijzing naar het industriële karakter en verleden van de locatie en werd vaker in grote industriële hallen en bouwwerken rondom de projectlocatie gebruikt, maar is ook fris en onderscheidend ten overstaan van de toekomstige omliggende bebouwing.

In contrast en aanvulling op de frisse en industriële buitenwereld is er in het hof gekozen voor een warmere zachtere uitstraling met lichte bruin en roodtinten. Dit geeft het hof een geborgen uitstraling met verblijfskwaliteit, wat versterkt wordt door de centrale boom en plantenbakken rondom. Middels draden langs de constructie zal het groen de komende jaren ook in het hof naar boven geleid worden.

 

Structuur
Het plan is opgezet vanuit een rationeel carré met een binnenhof. Woningen worden vanuit het hof ontsloten via het dek en doorlopen galerijen. Liften en trappen zijn in de oksels van het bouwvolume geplaatste waardoor vrij uitzicht mogelijk is op het hof vanuit de woningen.

Op de galerij verdiepingen zijn in de lay-out van een molenwiek de verschillende appartementen gelegen elk met een riante buitenruimte over de volledige breedte. De tussenwoningen hebben in de basis een gelijke positie van schachten en voorzieningen. Door het verplaatsen van één wand en de opstelling van de keuken zijn doorzon- en traditionele appartementen met de woonkamer over de volledige breedte gemaakt. De hoekappartementen met afgeronde woonkamer geven een panoramisch uitzicht over het park en de stad met en zeer riante doorlopende buitenruimte langs het gehele appartement.

Passend bij de doelgroep voor het middensegment zijn rondom het trappenhuis de grotere Friends-woningen gelegen met een collectieve woonkamer en keuken en voor elke bewoner een eigen private slaap- en badkamer.

De transparante plint biedt ruimte aan commercieel (horeca)programma en hoge atelierwoningen voor creatieve starters, met rondom een margestrook en terrassen die toegang bieden voor bezoekers. De voordeuren van de atelierwoningen zijn gelegen aan het verhoogde centraal gelegen hof. Naast werkruimte bevatten de atelierwoningen een compacte woonruimte op hof-niveau en slaapruimte op het insteekvolume met natte ruimtes en berging.

Repetitie van structuur, eenduidigheid in detaillering en de doorgestapelde constructie voor balkons en galerijen hebben gezorgd voor een korte bouwtijd van ongeveer één jaar.

 

Fiets

Solo is een gebouw voor fietsers. Door de ligging middenin het park en de autoluwe omgeving rondom staat het gebruik van de fiets centraal voor de bewoners. De fietsenstalling is ruim van opzet; alle fietsen staan gelijkvloers, er is voldoende plaats voor bijzonder formaat fietsen van bijzonder formaat en elektrische oplaadpunten. De half verdiepte overdekte fietsenstalling is via een luie trap te bereiken. In het midden van het dek is een patio gemaakt met ruimte voor een volwassen boom in volle grond. Via deze patio valt daglicht naar binnen en is een mooie trap gemaakt als verbinding naar het centrale dek.

 

Fotograaf: Stijn Poelstra fotografie & video

locatie:
Utrecht
categorie:
Woningbouw
m2:
8.200
opdrachtgever:
Keystone vastgoed
Team:
Wessels Zeist, Pieters bouwtechniek, Ingenieursbureau Deuring
programma:
appartementen, commerciële ruimte
periode:
2018 - 2023
Download PDF
Zecc-Solitair-housing-Utrecht-situation-zoom.jpg
Zecc-Solitair-housing-Utrecht-exterior-front-facade.JPG

Aansluiten op bestaande structuur

De nieuwe hoofdentree vindt op een frisse manier aansluiting bij het al bestaande jaren 80 gebouw, dat gekenmerkt wordt door zware betonstructuren. ‘De expressieve getande vorm van de nieuwe luifel, is gebaseerd op het stramien van het gebouw. De kenmerkende betonnen kolommen zijn in een soort raster gebouwd, wij wilden daarop aanhaken’, aldus Kellerhuis. Om de bestaande wat zware en gesloten gevel wat te verzachten, is gekozen voor afgeronde, vloeiende vormen in een lichtglanzende messingtint. Deze tint is geïnspireerd op de oorspronkelijke messingkleurige letters van de signing van Buitenlandse Zaken, die voorheen aan de buitenkant van het gebouw te zien was. De witte gekromde gedeeltes van de luifel, die opvallen door hun geweven, netachtige textuur, zijn bekleed met 3D geprinte kunststof (een samenwerking met Aectual). Het materiaal, hergebruikt plastic, is 100% circulair. Wat Zecc betreft was het belangrijk het duurzaamheidsthema, dat ook binnenin het gebouw een grote rol speelt, alvast manifest te maken bij de ingang van het parlementaire gebouw.

Zecc-Solitair-housing-Utrecht-exterior-entrance-det.JPG
Zecc-Solitair-housing-Utrecht-exterior-entrance.JPG
Zecc-Solitair-housing-Utrecht-drawings.jpg
1Zecc-Solitair-housing-Utrecht-exterior-courtyard.JPG
Zecc-Solitair-housing-Utrecht-exterior-detail.JPG
Zecc-Solitair-housing-Utrecht-section.jpg

Perenhouten meubilair
Ook hier weer duikt de inmiddels bekende messingkleur op om de bezoeker te attenderen op een belangrijke ruimte. De contouren van de plenaire zaal worden afgetekend door behang en stoffering in deze tint. Van binnen is de oorspronkelijke zaal ontmanteld en groter gemaakt. Als een ‘plug-in’, is het bestaande perenhouten meubilair van de Tweede Kamer (naar ontwerp van Pi de Bruijn) hergebruikt en chirurgisch ingepast in de beschikbare ruimte. Dankzij het samenspel met het moderne, lichte interieur, dat gekenmerkt wordt door zachte grijstinten, krijgt het meubilair een frisse(re) uitstraling. Hiertoe draagt ook een dakraam bij, waarvan de geometrische vormen terugkomen in onder meer de balustrade van de zaal. Met deze geometrische accenten legt Zecc de verbinding met de vormentaal die in het oorspronkelijke gebouw van Apon te vinden zijn. De gebouchardeerde betonnen kolommen – ruw, niet gestuukt - zijn dan ook in hun originele staat gelaten om het contrast te vergroten. 

 

Futuristisch
Bezoekers kunnen plaatsnemen op de publieke tribune in de plenaire zaal. Zecc heeft de capaciteit van de ruimte zo maximaal mogelijk gemaakt. Dankzij meerdere rijen klapstoeltjes en leunplekken is er een maximale capaciteit bereikt binnen de bestaande contouren van het gebouw. Vanaf de publieke tribune, maakt de plenaire zaal een harmonieuze, stijlvolle indruk. De grijstinten van het interieur sluiten perfect aan bij de reeds bestaande betonnen kolommen; de geometrische vormen van vroeger en nu, resulteren tezamen in een interessant, haast futuristisch aandoend geheel. Naast de publieke tribune, kunnen (jonge) bezoekers terecht in een geheel nieuwe ‘feature’ van de plenaire zaal: een mediaruimte. Scholieren kunnen vanuit dit glazen vertrek meekijken en uitleg krijgen tijdens een debat om zo letterlijk van binnenuit te leren hoe de politiek functioneert.

1Zecc-Solitair-housing-Utrecht-exterior-detail-balco.JPG
Zecc-Solitair-housing-Utrecht-exterior-detail-corne.JPG
1Zecc-Solitair-housing-Utrecht-exterior-corner.JPG
1Zecc-Solitair-housing-Utrecht-concept.jpg
Zecc-Solitair-housing-Utrecht-exterior-courtyard-ov.JPG
2Zecc-Solitair-housing-Utrecht-birdview-diagram.jpg
2Zecc-Solitair-housing-Utrecht-exterior-detail-balco.JPG

Verwijzing naar Nederlandse landschap
Buiten de plenaire zaal treffen politici en de pers elkaar bij de welbekende ‘patatbalie’. Door de geknikte vorm, sluit de nieuwe lange balie goed aan bij de reeds genoemde jaren 80 bouwstijl van Apon. Het symbolische ‘voortbouwen op wat er al is’, komt ook tot uiting in de materiaalkeuze van de balie. De houten latten zijn immers hergebruikt uit de oude Van Kleffenszaal.
Naast de plenaire zaal zijn er de zeven commissiezalen die zich als het ware in de ‘coulissen’ van de Statenpassage bevinden. De zalen ogen rustig en hebben dankzij de lichtgrijze tinten en perenhouten desks, die in een halve maanvorm opgesteld staan, een duidelijke samenhang met de plenaire zaal. Het stukwerk op de muren – een abstract gradiënt van golven en grijstinten – verwijst naar het Nederlandse landschap. Een deel van de wanden is bekleed met gesneden repen petfilt, een duurzame akoestische oplossing.

Zecc-Solitair-housing-Utrecht-exterior-detail-door.JPG

Flexibiliteit
De kern van deze tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer speelt zich af op de onderste drie verdiepingen, met o.a. de Statenpassage, commissiezalen, ledenrestaurant en de plenaire zaal. Toch zijn ook de overige verdiepingen van het gebouw van groot belang: hier zetelen immers de ambtelijke ondersteuning en de fracties. Deze kantooromgeving wordt gekenmerkt door frisse puien, lichte transparante ruimtes en zoveel mogelijk daglicht. In het ontwerp is bewust rekening gehouden met de noodzaak tot interne verschuivingen in het geval van een nieuwe verkiezingsuitslag. Door de plattegrond zo flexibel mogelijk in te vullen, kunnen medewerkers zonder al te veel moeite ‘verhuizen’ binnen het gebouw.

Meer Woningbouw

  • Zecc-Nobelkwartier-De_Bilt-Sporthal-housing-front-r.jpg

    Nobelkwartier De Bilt

    locatie:
    De Bilt
    categorie:
    Woningbouw, Interieur, Publieke gebouwen
    m2:
    6.400
    opdrachtgever:
    Gemeente De Bilt / H.F. Witte Centrum / SSW
    Team:
    IBT, DWA, M3E, Anyverse, Odin Wenting bouwadvies
    programma:
    sporthal, bijeenkomstcentrum met horeca, 10 appartementen, 8 ggb
    periode:
    2019 - heden
  • Zecc-Janninkkwartier-Enschede-housing-exterior-head.jpg

    Janninkkwartier Enschede

    locatie:
    Enschede
    categorie:
    Woningbouw
    opdrachtgever:
    Van Wonen Vastgoedontwikkeling
    Team:
    Nijhuis Rijssen, Alferink van Schieveen, Peutz
    programma:
    30 vrije sector huurwoningen
    periode:
    2018 - 2022
  • 1Zecc-G8-Tango-housing-Utrecht_LRC-exterior-corner.jpg

    Leidsche Rijn Centrum G8

    locatie:
    LEIDSCHE RIJN CENTRUM Utrecht
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    19.000
    opdrachtgever:
    BAM
    Team:
    BUREAUVANEIG
    programma:
    178 APPARTEMENTEN, parkeergarage
    periode:
    2018 - 2023
  • 1Zecc-Merwede-Kanaalzone-Housing-Oeverpark.jpg

    Merwede Kanaalzone Utrecht

    locatie:
    Utrecht
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    60.000
    opdrachtgever:
    AM / Synchroon
    Team:
    Bura Urbanism, LEVS architecten, Paul de Ruiter Architects
    periode:
    2022 - heden
  • 1Zecc-Solitair-housing-Utrecht-exterior-entrance-det.JPG

    Solo Cartesiusdriehoek

    locatie:
    Utrecht
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    8.200
    opdrachtgever:
    Keystone vastgoed
    Team:
    Wessels Zeist, Pieters bouwtechniek, Ingenieursbureau Deuring
    programma:
    appartementen, commerciële ruimte
    periode:
    2018 - 2023
  • 31478_-_Ext_04_c_Beeldenfabriek..jpg

    Zuidkade Scheveningen

    locatie:
    Scheveningen
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    4500m2 appartementen en 600m2 bedrijfsruimte
    opdrachtgever:
    De Zuid C.V.: MRP Development en VORM Ontwikkeling
    Team:
    LEVS architecten, Hoyt architecten, Copijn landschapsarchitecten
    programma:
    33 appartementen en bedrijfsruimte
    periode:
    2021 – heden
  • 2Zecc-Coberco-kwartier-Arnhem-housing-birdview.jpg

    Cobercokwartier Arnhem

    locatie:
    Arnhem
    categorie:
    Woningbouw, Gebiedsontwikkeling
    m2:
    16.000
    opdrachtgever:
    BPD Ontwikkeling
    Team:
    Delva Landscape, Orange Architects, StudioSpacious
    programma:
    66 appartementen, 30 ggb
    periode:
    2021 - heden
  • Zecc-Duvelhof-housing-transformation-Tilburg-courty.jpg

    Duvelhof Tilburg

    locatie:
    Tilburg
    categorie:
    Woningbouw, Transformaties, Publieke gebouwen, Gebiedsontwikkeling
    m2:
    8.100
    Team:
    Studio REDD, Nico de bont, Hazenberg Bouw, De Bouwecoloog
    programma:
    creatieve ateliers, 20 appartementen, commerciële ruimte, ondergronds parkeren
    periode:
    2020 - heden
  • Zecc-Kruitfabriek_Muiden-housing_-retail2.jpg

    Kruitfabriek Muiden

    locatie:
    Muiden
    categorie:
    Woningbouw
    opdrachtgever:
    KNSF Vastgoed en Ahold
    programma:
    appartementen, Albert Heijn
    periode:
    2020 - heden
  • 1Zecc-KPN-hof-Apeldoorn-header.jpg

    KPN-hof Apeldoorn

    locatie:
    Apeldoorn
    categorie:
    Woningbouw, Transformaties, Gebiedsontwikkeling
    opdrachtgever:
    Explorius
    Team:
    Flux Landscape, Gemeente Apeldoorn
    programma:
    95 woningen, horeca, werken, commerciële ruimte
    periode:
    2023 - heden
  • 1Zecc-De_Laak_3.9-Amersfoort_Vathorst-housing-exteri.jpg

    De Staalmeester

    locatie:
    Amersfoort Vathorst
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    2.350
    opdrachtgever:
    Van Bekkum
    Team:
    M3E, WSP, Massop, Peutz, Ecoresult
    programma:
    27 appartementen
    periode:
    2020 - heden
  • 02-Zecc_Architecten-Zwolle-KBW-De_Koningin-housing-.JPG

    De Koningin

    locatie:
    Zwolle
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    4.000
    opdrachtgever:
    Van Wonen Vastgoedontwikkeling
    Team:
    Nijhuis Bouw, Alferink van Schieveen, Nieman, Hulstflier
    programma:
    appartementen, ggb woningen
    periode:
    2016 - 2020
  • Zecc-Fred_Roeskestraat-Amsterdam-housing-impressie.jpg

    Duet Amsterdam

    locatie:
    Amsterdam
    categorie:
    Woningbouw
    opdrachtgever:
    Eigen Haard
    Team:
    Hillen & Roosen
    programma:
    180 sociale huurwoningen
    periode:
    2022 - heden
  • Zecc_Architecten-Krimpen_ad_IJssel-aanzicht_vanaf_h.jpg

    De Oude Werf Krimpen

    locatie:
    Krimpen aan den IJssel
    categorie:
    Woningbouw
    opdrachtgever:
    Gemeente Krimpen aan den IJssel
    Team:
    Jasper Smits, Jos van de Lindeloof, De Langen & van den Berg
    programma:
    appartementen, ggb woningen
    periode:
    2022 - heden
  • Zecc-woontoren-Porto-Duin-housing-apartments-exteri.jpg

    Woontoren Porto

    locatie:
    Almere Duin
    categorie:
    Woningbouw
    opdrachtgever:
    Amvest
    Team:
    Klunder Architecten, Amvest, ZUS [Zones Urbaines Sensibles]
    programma:
    102 appartementen
    periode:
    2020 - heden
  • SP2022-Wisselspoor-2-LowRes_-_website.JPG

    Wisselspoor Utrecht

    locatie:
    Utrecht
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    3.150
    opdrachtgever:
    Synchroon
    Team:
    Studio Ninedots, Delva Landschape, Space Encounters, Mees Visser, Gebroeders Blokland
    programma:
    ggb woningen
    periode:
    2017 - 2022
  • 16_Zecc-De_Laak-Amersfoort-housing-W19.JPG

    W19 Vathorst

    locatie:
    Amersfoort
    categorie:
    Woningbouw
    opdrachtgever:
    De Alliantie
    Team:
    Heijmans Bouw, Olde Rikkert Bouw
    programma:
    32 galerijwoningen (fase 1) en 21 sociale huurappartementen (fase 2)
    periode:
    2018 - 2022
  • 01-Zecc_Architecten-Klaprozenweg-ensemble-voorgevel.jpg

    Klaprozenweg Amsterdam

    locatie:
    Amsterdam-Noord
    categorie:
    Woningbouw, Publieke gebouwen
    opdrachtgever:
    Urban Fabric en Hoorne Vastgoed
    Team:
    Buro Ruim
    programma:
    Supermarkt, 86 huurappartementen, commerciële plint, Ondergrondse parkeergarage
    periode:
    2022 - heden
  • SP2022-BU31-Utrecht-16-LowRes.JPG

    BU31 Utrecht

    locatie:
    Utrecht
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    4.850
    opdrachtgever:
    MBB Ontwikkeling
    Team:
    MBB, Lievense-WSP, LBP Sight
    programma:
    46 appartementen en parkeergarage
    periode:
    2011 - 2022
  • 1Zecc_Architecten-KCAP-Zutphen-Noorderhaven-housing_.jpg

    Noorderhaven Kade Noord

    locatie:
    Zutphen
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    21.000
    opdrachtgever:
    Heijmans Vastgoed
    Team:
    KCAP Architects & Planners
    programma:
    appartementen, ggb woningen
    periode:
    2017 - 2021
  • 01-Zecc_Architecten-De_Waterman-Havenkwartier-Rijsw.jpg

    De Waterman

    locatie:
    Rijswijk
    categorie:
    Woningbouw
    opdrachtgever:
    BPS Real Estate / Rebirth Development
    Team:
    Studio Hartzema
    programma:
    120 appartementen
    periode:
    2022 - heden
  • Zecc-Eiland_Meerstad-Groningen-housing-masonry-15.JPG

    Het Eiland Meerstad

    locatie:
    Groningen
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    5.300
    Team:
    LAP Landscape & Urban Design
    programma:
    27 ggb woningen
    periode:
    2017 - 2021
  • 1Zecc-Kruisvaartkade-nieuwsbrief-juli.jpg

    Kruisvaartkade S6

    locatie:
    Utrecht
    categorie:
    Woningbouw
    opdrachtgever:
    MRP Kruisvaartkade BV
    Team:
    VORM ontwikkelt MRP Development
    programma:
    appartementen, ggb woningen
    periode:
    2021 - heden
  • 1Zecc_Architecten-Ruimzicht_Den_Haag-48.jpg

    Ruimzicht Den Haag

    locatie:
    Den Haag
    categorie:
    Woningbouw, Transformaties
    opdrachtgever:
    Staedion/ Heijmans Vastgoed
    programma:
    81 sociale huurwoningen, commerciële plint
    periode:
    2020 - heden
  • 03-Zecc_Architecten-BSH-Amsterdam-social_housing-ma.JPG

    De Bolder Buiksloterham

    locatie:
    Amsterdam
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    4.000
    opdrachtgever:
    De Alliantie
    Team:
    Hurks
    programma:
    sociale huurappartementen, multifunctionele ruimte
    periode:
    2015 - 2020
  • 01-Zecc_Architecten-Tiel-De_Ark-housing-residential.JPG

    De Ark Tiel

    locatie:
    Tiel
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    1.500
    Team:
    De Bonth van Hulten, Laplab, Ingenieurs bureau van Ierssel
    programma:
    16 zorgappartementen
    periode:
    2017 - 2021
  • Zecc_Architecten-JdW-Woerden-masonry-ceramic-urban-.jpg

    WITT Woerden

    locatie:
    Woerden
    categorie:
    Woningbouw, Gebiedsontwikkeling
    m2:
    19.000
    opdrachtgever:
    Synchroon
    Team:
    LAP, IMd, BuroBouwfysica, Visscher installatie advies
    programma:
    appartementen, ggb woningen
    periode:
    2017 - heden
  • Meysters-Buiten-Zecc-round_plan-apartments-zinc-02.JPG

    Torenappartementen Meyster's Buiten

    locatie:
    Utrecht
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    1.500
    opdrachtgever:
    vof. Meyster's Buiten
    programma:
    16 appartementen van 120 m2
    periode:
    2011 - 2017
  • Zecc-Bolk_-Enschede-housing-front.jpg

    ‘t Bölke

    locatie:
    Enschede
    categorie:
    Woningbouw
    Team:
    Ska-pa, Dura Vermeer Bouw Hengelo
    programma:
    appartementen, grondgebonden woningen, commerciële ruimte
    periode:
    2021 - heden
  • 01-Zecc_Architecten-Mauritsstraat_Zaandam_housing.jpg

    Mauritsstraat

    locatie:
    Zaandam
    categorie:
    Woningbouw, Gebiedsontwikkeling
    opdrachtgever:
    Borghese
    Team:
    LAP Landscape & Urban Design
    programma:
    appartementen en grondgebonden woningen
    periode:
    2021 - heden
  • 00-Zecc_Architecten-De_Laak-Amersfoort-housing-maso.JPG

    De Laak

    locatie:
    Amersfoort
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    550, 2400
    opdrachtgever:
    De Alliantie
    Team:
    Heijmans Bouw, Nieman, Strackee
    programma:
    appartementen, ggb woningen
    periode:
    2016 - 2019
  • 7Zecc_Architecten-housing-Boxmeer-masonry-aluminium_.JPG

    Zorgwoningen Weijerstaete

    locatie:
    Boxmeer
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    5.600
    opdrachtgever:
    Mooiland Vastgoed / Van der Heijden
    Team:
    Van der Heijden, Fit Ingenieurs, VIAC
    programma:
    zorgappartementen
    periode:
    2011 - 2016
  • 13-Zecc_Architecten-Rijnvliet_housing.JPG

    Rijnvliet

    locatie:
    Utrecht
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    5600, 240, 300
    opdrachtgever:
    Van Wanrooij Projectontwikkeling B.V.
    Team:
    De Zwarte Hond, Bedeaux de Brouwer, Hans Been, Felixx Landscape architects & planners
    programma:
    appartementen, ggb woningen
    periode:
    2018 - 2021
  • 18-Zecc_Architecten-Surplus-Zeist-Apartment_buildin.JPG

    CPO Zeisterwerf

    locatie:
    Zeist
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    4.000
    opdrachtgever:
    CPO Vereniging Surplus
    Team:
    Salverda Bouw
    programma:
    appartementen, gemeenschappelijke ruimte
    periode:
    2015 - 2019
  • Boothstraat-Zecc-transformation-masonry_lamellae-04.JPG

    Studentenhuisvesting

    locatie:
    Utrecht
    categorie:
    Woningbouw, Transformaties
    Team:
    Versteeg Utrecht
    programma:
    studentenhuisvesting
    periode:
    2014 - 2016
  • 01-Zecc_Architecten-Terrasgebouw-Faro-Delva_Landsca.jpg

    Wanderlust

    locatie:
    Leidsche Rijn Centrum
    categorie:
    Woningbouw, Gebiedsontwikkeling
    m2:
    11.000
    opdrachtgever:
    HBB Ontwikkeling
    Team:
    Faro, Delva Landscape, ARUP
    programma:
    appartementen, ggb woningen
    periode:
    2019
  • 121-Zecc_Architecten-Monnickenhof-Amersfoort-housing.JPG

    Monnickenhof

    locatie:
    Amersfoort
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    2.400
    opdrachtgever:
    Schipper Bosch
    Team:
    Van Bekkum
    programma:
    ggb woningen
    periode:
    2015 - 2019
  • 16hoven-02-masonry-housing-park-Zecc_Architecten.jpg

    Park Zestienhoven

    locatie:
    Rotterdam
    categorie:
    Woningbouw, Gebiedsontwikkeling
    opdrachtgever:
    Blauwhoed
    Team:
    Lodewijk Baljon
    programma:
    appartementen, ggb woningen, horeca
    periode:
    2019
  • 1Zecc-Heijmans-Groningen-Eemskwartier-housing-masonr.jpg

    Eemskwartier

    locatie:
    Groningen
    categorie:
    Woningbouw, Gebiedsontwikkeling
    opdrachtgever:
    Heijmans Vastgoed
    Team:
    Heijmans Bouw
    programma:
    66 woningen en 111 appartementen
    periode:
    2012 - 2017
  • 01-Zecc_Architecten-Defensieeiland-Woerden-housing-.JPG

    Defensie-Eiland

    locatie:
    Woerden
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    1.100
    opdrachtgever:
    Blauwhoed Vorm
    Team:
    Karres en Brands, Groosman, Braaksma en Roos
    programma:
    appartementen, ggb woningen
    periode:
    2017 - 2020
  • Zecc_Architecten-transformation-housing-masonry-Ams.jpg

    Studie Herontwikkeling Telefoongebouw

    locatie:
    Amsterdam
    categorie:
    Woningbouw, Transformaties
    m2:
    3.300
    opdrachtgever:
    Aham Vastgoed
    Team:
    Van Rossum
    programma:
    appartementen
    periode:
    2016 (selectie)
  • nieuwbouw_projectmatig_amersfoort_vathorst_studio_w.jpg

    Startersappartementen

    locatie:
    Amersfoort
    categorie:
    Woningbouw
    opdrachtgever:
    Heijmans Amersfoort
    Team:
    Heijmans bouw
    programma:
    18 studiowoningen
    periode:
    2005 - 2010
  • 6WEL_Etten-Leur_Design_and_Build_Zecc-Van_Wijnen_Zui.JPG

    56 appartementen

    locatie:
    Etten-Leur
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    6.300
    opdrachtgever:
    Van Wijnen Zuid / WEL
    Team:
    Van Wijnen Zuid
    programma:
    56 woningen
    periode:
    2013 - 2014
  • nieuwbouw_projectmatig_kadewoning_eemskanaal_gronin.jpg

    Kadewoningen

    locatie:
    Groningen
    categorie:
    Woningbouw
    opdrachtgever:
    Heijmans Assen
    Team:
    Heijmans Bouw
    programma:
    25 ruime herenhuizen
    periode:
    2004 - begin 2010