101-Zecc_Architecten-De_Laak-Amersfoort-housing-maso.JPG

De Laak

In de nieuwe wijk Waterdorp in Amersfoort Vathorst liggen De Burgemeester en Het Hofje. Een woningbouwproject waarin 22 sociale huurwoningen zijn gerealiseerd op een hele bijzondere plek. De wijk Waterdorp heeft een waterrijke, groene en dorpse opzet geïnspireerd op de oudhollandse waterdorpen. In het stedenbouwkundigplan van West 8 liggen aan de konkelende straten voornamelijk lage woningen van verschillende typen naast elkaar. Karakteristieke typologieën die een dorp betekenis geven zoals een burgemeesterswoning, een boerderij, een schoolgebouw of een fabriekje markeren bijzondere plaatsen in het stedebouwkundigplan. De Brink is zo’n bijzondere plek waaraan een burgemeesterswoning en een hofje zouden komen.

De Burgemeester
Hoewel de opgave van sociale woningbouw zeer urgent is in Vathorst, was het niet vanzelfsprekend om op deze plek sociale huurwoningen te realiseren. Stedenbouwkundig vroeg de plek om iets bijzonders. De Burgemeester zou in eerste instantie een invulling met drie dure woningen krijgen. Toch besloot de Alliantie de uitdaging aan te gaan en vroeg Zecc om vijf sociale huurwoningen te ontwerpen in het meest voorname pand aan De Brink. Voor de uitwerking van De Burgemeester was dit een geschenk. Nu het pand een appartementenblok zou worden, kon het één centrale entree krijgen, in plaats van drie voordeuren, zoals een ware burgemeesterswoning betaamd.

Het pand is rijk gedetailleerd en hoogwaardig afgewerkt. Een burgemeesterswoning vraagt om een symmetrisch opgebouwde voorgevel. Om het onderscheid tussen het middendeel en de flanken te versterken is het middendeel rijker gedetailleerd, de ramen hebben diepere neggen, de rollagen zijn versterkt en de plint is iets hoger uitgevoerd. Ook heeft het middendeel afgeronde hoeken en hebben de ramen klassieke verhoudingen gekregen. De Burgemeester is een hoogwaardig klein appartementengebouw geworden met 5 woningen waarvan één zelfs is uitgevoerd als mini sociale woningbouwpenthouse.


Het Hofje 
Naast De Burgemeester ligt Het Hofje met 17 eengezinswoningen. Ten opzichte van de statige burgemeesterswoning vormt Het Hofje juist een informele ontmoetingsplek met veel verblijfskwaliteit en sociale cohesie. De buitenkant van de hofwoningen is uitgevoerd in robuuste grove baksteen. Het gevelmateriaal van de buitenmuren contrasteert met de houten gevelbekleding aan de binnenzijde van het hof. De kap is asymmetrisch, verhoogd aan de buitenkant en loopt luw af naar de binnenzijde. Hierdoor is Het Hofje van buiten in aanzien voornamer terwijl het aan de binnenkant een informeler dorpsgevoel heeft. Ook ontstaat hierdoor meer lichttoetreding. De dakkappellen zijn onderdeel van de architectuur geworden doordat ze zijn opgenomen als onderdeel van het gevelvlak. 

Een dubbelhoge toegangspoort van houten lamellen aan De Brink nodigt passanten uit om de groene binnentuin van Het Hofje te ontdekken. In de poort zijn voordeuren en ramen voor de woningen gemaakt. Wie in het hofje woont kan er ook oud worden, een aantal woningen heeft een seniorenplattegrond met een slaapkamer op de begane grond.

Fotograaf: Stijn Poelstra fotografie & video

locatie:
Amersfoort
categorie:
Woningbouw
m2:
550, 2400
opdrachtgever:
De Alliantie
Team:
Heijmans Bouw, Nieman, Strackee
programma:
appartementen, ggb woningen
periode:
2016 - 2019
10-Zecc_Architecten-De_Laak-Amersfoort-housing-maso.JPG
02-Zecc_Architecten-De_Laak-Amersfoort-housing-maso.JPG

Aansluiten op bestaande structuur

De nieuwe hoofdentree vindt op een frisse manier aansluiting bij het al bestaande jaren 80 gebouw, dat gekenmerkt wordt door zware betonstructuren. ‘De expressieve getande vorm van de nieuwe luifel, is gebaseerd op het stramien van het gebouw. De kenmerkende betonnen kolommen zijn in een soort raster gebouwd, wij wilden daarop aanhaken’, aldus Kellerhuis. Om de bestaande wat zware en gesloten gevel wat te verzachten, is gekozen voor afgeronde, vloeiende vormen in een lichtglanzende messingtint. Deze tint is geïnspireerd op de oorspronkelijke messingkleurige letters van de signing van Buitenlandse Zaken, die voorheen aan de buitenkant van het gebouw te zien was. De witte gekromde gedeeltes van de luifel, die opvallen door hun geweven, netachtige textuur, zijn bekleed met 3D geprinte kunststof (een samenwerking met Aectual). Het materiaal, hergebruikt plastic, is 100% circulair. Wat Zecc betreft was het belangrijk het duurzaamheidsthema, dat ook binnenin het gebouw een grote rol speelt, alvast manifest te maken bij de ingang van het parlementaire gebouw.

03-Zecc_Architecten-De_Laak-Amersfoort-housing-maso.JPG
W13-Zecc_Architecten-De_Laak-Amersfoort-situation.jpg
04-Zecc_Architecten-De_Laak-Amersfoort-housing-maso.JPG
05-Zecc_Architecten-De_Laak-Amersfoort-housing-maso.JPG
06-Zecc_Architecten-De_Laak-Amersfoort-housing-maso.JPG

Weerkaatsing van het water
Vanuit de hoofdentree lopen de bezoekers naar de beveiligingscheck. De scanstraten, die volledig zijn uitgevoerd in de elegante messingkleur die we reeds buiten zagen, vallen door hun discrete plaatsing in de ruimte buiten het zicht. De check is snel vergeten zodra de bezoekers de centrale hal in stappen. Met zijn hoge rasterplafond, kenmerkende slanke pilaren en de messingkleurige roltrap, is deze ruimte het indrukwekkende oriëntatiepunt van het gebouw. Door de hoge ramen sijpelt niet alleen fijn daglicht binnen; ook ervaart de bezoeker de connectie met de vijver en beplanting in de tuin. De zachte beweging van het water buiten wordt op poëtische wijze weerkaatst door de witte vlakken van het rasterplafond.

Herkenbaarheid
Om de werknemers en bezoekers van deze tijdelijke Tweede Kamervesting zich meteen thuis te laten voelen, zijn bekende elementen uit het gebouw aan het Binnenhof nagebouwd of hergebruikt. Zo zijn er de kenmerkende roltrappen die vanaf de centrale hal direct naar de plenaire zaal op de tweede etage van het gebouw leiden. Kellerhuis: ‘De route van de entree tot de plenaire zaal heeft dezelfde sequentie als op het Binnenhof. Ook de positie van de zaal is op hetzelfde niveau. Deze herkenbaarheid maakt dat je je sneller thuis voelt en als vanzelfsprekend door het gebouw navigeert.’ De voormalige Van Kleffenszaal is door Zecc omgebouwd tot plenaire zaal, de plek waar de Tweede Kamerleden na het zomerreces gaan vergaderen.

07-Zecc_Architecten-De_Laak-Amersfoort-housing-maso.JPG
12-Zecc_Architecten-De_Laak-Amersfoort-housing-maso.JPG

Innovatief bouwsysteem

Er is gekozen voor een innovatief, steigerloos, prefab bouwsysteem. De prefabelementen bestaan uit een houtskeletbouwdeel met isolatie, en worden afgewerkt met dunne, minerale steenstrips. Dit heeft een aantal voordelen; doordat de elementen geprefabriceerd worden is de bouwplaats schoon en steigerloos en is een woning direct na het plaatsen van de elementen wind en waterdicht. Een kraan hangt de elementen op zijn plek. De opbouw van de elementen zorgt ook voor een finke gewichts- en kostenbesparing.

 

Zorgvuldige detaillering

Het toepassen van een innovatief bouwsysteem vraagt om een zorgvuldige detaillering. De grootste uitdaging met dit systeem was, om met de dunne steenstrips een stevig en solide ogend gebouw te maken. We willen immers de krachtige Europese stad laten zien. Er is dan ook intensief met de fabrikant samengewerkt om dit voor elkaar te krijgen op zo’n manier dat het ook bouwkundig goed gaat. Er is veel tijd gestoken in aansluitingen en hoekoplossingen. De naden van de prefabelementen zijn weggewerkt in reliëf en schaduwvoegen. De toepassing van minerale strips gaf de mogelijkheid om een grote verscheidenheid aan ‘metselwerk’-verbanden toe te passen wat de gebouwen een grote rijkheid in architectuur oplevert. De strip zelf is groter dan een standaard waalformaat, waardoor een robuuster gevelbeeld ontstaat. Op plintniveau in de onderste twee lagen, waar de bezoeker het gebouw aanraakt of een fets tegenaan zet, is gekleurd beton gebruikt.

Meer Woningbouw

  • Zecc-Nobelkwartier-De_Bilt-Sporthal-housing-front-r.jpg

    Nobelkwartier De Bilt

    locatie:
    De Bilt
    categorie:
    Woningbouw, Interieur, Publieke gebouwen
    m2:
    6.400
    opdrachtgever:
    Gemeente De Bilt / H.F. Witte Centrum / SSW
    Team:
    IBT, DWA, M3E, Anyverse, Odin Wenting bouwadvies
    programma:
    sporthal, bijeenkomstcentrum met horeca, 10 appartementen, 8 ggb
    periode:
    2019 - heden
  • Zecc-Janninkkwartier-Enschede-housing-exterior-head.jpg

    Janninkkwartier Enschede

    locatie:
    Enschede
    categorie:
    Woningbouw
    opdrachtgever:
    Van Wonen Vastgoedontwikkeling
    Team:
    Nijhuis Rijssen, Alferink van Schieveen, Peutz
    programma:
    30 vrije sector huurwoningen
    periode:
    2018 - 2022
  • 1Zecc-G8-Tango-housing-Utrecht_LRC-exterior-corner.jpg

    Leidsche Rijn Centrum G8

    locatie:
    LEIDSCHE RIJN CENTRUM Utrecht
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    19.000
    opdrachtgever:
    BAM
    Team:
    BUREAUVANEIG
    programma:
    178 APPARTEMENTEN, parkeergarage
    periode:
    2018 - 2023
  • 1Zecc-Merwede-Kanaalzone-Housing-Oeverpark.jpg

    Merwede Kanaalzone Utrecht

    locatie:
    Utrecht
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    60.000
    opdrachtgever:
    AM / Synchroon
    Team:
    Bura Urbanism, LEVS architecten, Paul de Ruiter Architects
    periode:
    2022 - heden
  • 1Zecc-Solitair-housing-Utrecht-exterior-entrance-det.JPG

    Solo Cartesiusdriehoek

    locatie:
    Utrecht
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    8.200
    opdrachtgever:
    Keystone vastgoed
    Team:
    Wessels Zeist, Pieters bouwtechniek, Ingenieursbureau Deuring
    programma:
    appartementen, commerciële ruimte
    periode:
    2018 - 2023
  • 31478_-_Ext_04_c_Beeldenfabriek..jpg

    Zuidkade Scheveningen

    locatie:
    Scheveningen
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    4500m2 appartementen en 600m2 bedrijfsruimte
    opdrachtgever:
    De Zuid C.V.: MRP Development en VORM Ontwikkeling
    Team:
    LEVS architecten, Hoyt architecten, Copijn landschapsarchitecten
    programma:
    33 appartementen en bedrijfsruimte
    periode:
    2021 – heden
  • 2Zecc-Coberco-kwartier-Arnhem-housing-birdview.jpg

    Cobercokwartier Arnhem

    locatie:
    Arnhem
    categorie:
    Woningbouw, Gebiedsontwikkeling
    m2:
    16.000
    opdrachtgever:
    BPD Ontwikkeling
    Team:
    Delva Landscape, Orange Architects, StudioSpacious
    programma:
    66 appartementen, 30 ggb
    periode:
    2021 - heden
  • Zecc-Duvelhof-housing-transformation-Tilburg-courty.jpg

    Duvelhof Tilburg

    locatie:
    Tilburg
    categorie:
    Woningbouw, Transformaties, Publieke gebouwen, Gebiedsontwikkeling
    m2:
    8.100
    Team:
    Studio REDD, Nico de bont, Hazenberg Bouw, De Bouwecoloog
    programma:
    creatieve ateliers, 20 appartementen, commerciële ruimte, ondergronds parkeren
    periode:
    2020 - heden
  • Zecc-Kruitfabriek_Muiden-housing_-retail2.jpg

    Kruitfabriek Muiden

    locatie:
    Muiden
    categorie:
    Woningbouw
    opdrachtgever:
    KNSF Vastgoed en Ahold
    programma:
    appartementen, Albert Heijn
    periode:
    2020 - heden
  • 1Zecc-KPN-hof-Apeldoorn-header.jpg

    KPN-hof Apeldoorn

    locatie:
    Apeldoorn
    categorie:
    Woningbouw, Transformaties, Gebiedsontwikkeling
    opdrachtgever:
    Explorius
    Team:
    Flux Landscape, Gemeente Apeldoorn
    programma:
    95 woningen, horeca, werken, commerciële ruimte
    periode:
    2023 - heden
  • 1Zecc-De_Laak_3.9-Amersfoort_Vathorst-housing-exteri.jpg

    De Staalmeester

    locatie:
    Amersfoort Vathorst
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    2.350
    opdrachtgever:
    Van Bekkum
    Team:
    M3E, WSP, Massop, Peutz, Ecoresult
    programma:
    27 appartementen
    periode:
    2020 - heden
  • 02-Zecc_Architecten-Zwolle-KBW-De_Koningin-housing-.JPG

    De Koningin

    locatie:
    Zwolle
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    4.000
    opdrachtgever:
    Van Wonen Vastgoedontwikkeling
    Team:
    Nijhuis Bouw, Alferink van Schieveen, Nieman, Hulstflier
    programma:
    appartementen, ggb woningen
    periode:
    2016 - 2020
  • Zecc-Fred_Roeskestraat-Amsterdam-housing-impressie.jpg

    Duet Amsterdam

    locatie:
    Amsterdam
    categorie:
    Woningbouw
    opdrachtgever:
    Eigen Haard
    Team:
    Hillen & Roosen
    programma:
    180 sociale huurwoningen
    periode:
    2022 - heden
  • Zecc_Architecten-Krimpen_ad_IJssel-aanzicht_vanaf_h.jpg

    De Oude Werf Krimpen

    locatie:
    Krimpen aan den IJssel
    categorie:
    Woningbouw
    opdrachtgever:
    Gemeente Krimpen aan den IJssel
    Team:
    Jasper Smits, Jos van de Lindeloof, De Langen & van den Berg
    programma:
    appartementen, ggb woningen
    periode:
    2022 - heden
  • Zecc-woontoren-Porto-Duin-housing-apartments-exteri.jpg

    Woontoren Porto

    locatie:
    Almere Duin
    categorie:
    Woningbouw
    opdrachtgever:
    Amvest
    Team:
    Klunder Architecten, Amvest, ZUS [Zones Urbaines Sensibles]
    programma:
    102 appartementen
    periode:
    2020 - heden
  • SP2022-Wisselspoor-2-LowRes_-_website.JPG

    Wisselspoor Utrecht

    locatie:
    Utrecht
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    3.150
    opdrachtgever:
    Synchroon
    Team:
    Studio Ninedots, Delva Landschape, Space Encounters, Mees Visser, Gebroeders Blokland
    programma:
    ggb woningen
    periode:
    2017 - 2022
  • 16_Zecc-De_Laak-Amersfoort-housing-W19.JPG

    W19 Vathorst

    locatie:
    Amersfoort
    categorie:
    Woningbouw
    opdrachtgever:
    De Alliantie
    Team:
    Heijmans Bouw, Olde Rikkert Bouw
    programma:
    32 galerijwoningen (fase 1) en 21 sociale huurappartementen (fase 2)
    periode:
    2018 - 2022
  • 01-Zecc_Architecten-Klaprozenweg-ensemble-voorgevel.jpg

    Klaprozenweg Amsterdam

    locatie:
    Amsterdam-Noord
    categorie:
    Woningbouw, Publieke gebouwen
    opdrachtgever:
    Urban Fabric en Hoorne Vastgoed
    Team:
    Buro Ruim
    programma:
    Supermarkt, 86 huurappartementen, commerciële plint, Ondergrondse parkeergarage
    periode:
    2022 - heden
  • SP2022-BU31-Utrecht-16-LowRes.JPG

    BU31 Utrecht

    locatie:
    Utrecht
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    4.850
    opdrachtgever:
    MBB Ontwikkeling
    Team:
    MBB, Lievense-WSP, LBP Sight
    programma:
    46 appartementen en parkeergarage
    periode:
    2011 - 2022
  • 1Zecc_Architecten-KCAP-Zutphen-Noorderhaven-housing_.jpg

    Noorderhaven Kade Noord

    locatie:
    Zutphen
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    21.000
    opdrachtgever:
    Heijmans Vastgoed
    Team:
    KCAP Architects & Planners
    programma:
    appartementen, ggb woningen
    periode:
    2017 - 2021
  • 01-Zecc_Architecten-De_Waterman-Havenkwartier-Rijsw.jpg

    De Waterman

    locatie:
    Rijswijk
    categorie:
    Woningbouw
    opdrachtgever:
    BPS Real Estate / Rebirth Development
    Team:
    Studio Hartzema
    programma:
    120 appartementen
    periode:
    2022 - heden
  • Zecc-Eiland_Meerstad-Groningen-housing-masonry-15.JPG

    Het Eiland Meerstad

    locatie:
    Groningen
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    5.300
    Team:
    LAP Landscape & Urban Design
    programma:
    27 ggb woningen
    periode:
    2017 - 2021
  • 1Zecc-Kruisvaartkade-nieuwsbrief-juli.jpg

    Kruisvaartkade S6

    locatie:
    Utrecht
    categorie:
    Woningbouw
    opdrachtgever:
    MRP Kruisvaartkade BV
    Team:
    VORM ontwikkelt MRP Development
    programma:
    appartementen, ggb woningen
    periode:
    2021 - heden
  • 1Zecc_Architecten-Ruimzicht_Den_Haag-48.jpg

    Ruimzicht Den Haag

    locatie:
    Den Haag
    categorie:
    Woningbouw, Transformaties
    opdrachtgever:
    Staedion/ Heijmans Vastgoed
    programma:
    81 sociale huurwoningen, commerciële plint
    periode:
    2020 - heden
  • 03-Zecc_Architecten-BSH-Amsterdam-social_housing-ma.JPG

    De Bolder Buiksloterham

    locatie:
    Amsterdam
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    4.000
    opdrachtgever:
    De Alliantie
    Team:
    Hurks
    programma:
    sociale huurappartementen, multifunctionele ruimte
    periode:
    2015 - 2020
  • 01-Zecc_Architecten-Tiel-De_Ark-housing-residential.JPG

    De Ark Tiel

    locatie:
    Tiel
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    1.500
    Team:
    De Bonth van Hulten, Laplab, Ingenieurs bureau van Ierssel
    programma:
    16 zorgappartementen
    periode:
    2017 - 2021
  • Zecc_Architecten-JdW-Woerden-masonry-ceramic-urban-.jpg

    WITT Woerden

    locatie:
    Woerden
    categorie:
    Woningbouw, Gebiedsontwikkeling
    m2:
    19.000
    opdrachtgever:
    Synchroon
    Team:
    LAP, IMd, BuroBouwfysica, Visscher installatie advies
    programma:
    appartementen, ggb woningen
    periode:
    2017 - heden
  • Meysters-Buiten-Zecc-round_plan-apartments-zinc-02.JPG

    Torenappartementen Meyster's Buiten

    locatie:
    Utrecht
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    1.500
    opdrachtgever:
    vof. Meyster's Buiten
    programma:
    16 appartementen van 120 m2
    periode:
    2011 - 2017
  • Zecc-Bolk_-Enschede-housing-front.jpg

    ‘t Bölke

    locatie:
    Enschede
    categorie:
    Woningbouw
    Team:
    Ska-pa, Dura Vermeer Bouw Hengelo
    programma:
    appartementen, grondgebonden woningen, commerciële ruimte
    periode:
    2021 - heden
  • 01-Zecc_Architecten-Mauritsstraat_Zaandam_housing.jpg

    Mauritsstraat

    locatie:
    Zaandam
    categorie:
    Woningbouw, Gebiedsontwikkeling
    opdrachtgever:
    Borghese
    Team:
    LAP Landscape & Urban Design
    programma:
    appartementen en grondgebonden woningen
    periode:
    2021 - heden
  • 00-Zecc_Architecten-De_Laak-Amersfoort-housing-maso.JPG

    De Laak

    locatie:
    Amersfoort
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    550, 2400
    opdrachtgever:
    De Alliantie
    Team:
    Heijmans Bouw, Nieman, Strackee
    programma:
    appartementen, ggb woningen
    periode:
    2016 - 2019
  • 7Zecc_Architecten-housing-Boxmeer-masonry-aluminium_.JPG

    Zorgwoningen Weijerstaete

    locatie:
    Boxmeer
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    5.600
    opdrachtgever:
    Mooiland Vastgoed / Van der Heijden
    Team:
    Van der Heijden, Fit Ingenieurs, VIAC
    programma:
    zorgappartementen
    periode:
    2011 - 2016
  • 13-Zecc_Architecten-Rijnvliet_housing.JPG

    Rijnvliet

    locatie:
    Utrecht
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    5600, 240, 300
    opdrachtgever:
    Van Wanrooij Projectontwikkeling B.V.
    Team:
    De Zwarte Hond, Bedeaux de Brouwer, Hans Been, Felixx Landscape architects & planners
    programma:
    appartementen, ggb woningen
    periode:
    2018 - 2021
  • 18-Zecc_Architecten-Surplus-Zeist-Apartment_buildin.JPG

    CPO Zeisterwerf

    locatie:
    Zeist
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    4.000
    opdrachtgever:
    CPO Vereniging Surplus
    Team:
    Salverda Bouw
    programma:
    appartementen, gemeenschappelijke ruimte
    periode:
    2015 - 2019
  • Boothstraat-Zecc-transformation-masonry_lamellae-04.JPG

    Studentenhuisvesting

    locatie:
    Utrecht
    categorie:
    Woningbouw, Transformaties
    Team:
    Versteeg Utrecht
    programma:
    studentenhuisvesting
    periode:
    2014 - 2016
  • 01-Zecc_Architecten-Terrasgebouw-Faro-Delva_Landsca.jpg

    Wanderlust

    locatie:
    Leidsche Rijn Centrum
    categorie:
    Woningbouw, Gebiedsontwikkeling
    m2:
    11.000
    opdrachtgever:
    HBB Ontwikkeling
    Team:
    Faro, Delva Landscape, ARUP
    programma:
    appartementen, ggb woningen
    periode:
    2019
  • 121-Zecc_Architecten-Monnickenhof-Amersfoort-housing.JPG

    Monnickenhof

    locatie:
    Amersfoort
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    2.400
    opdrachtgever:
    Schipper Bosch
    Team:
    Van Bekkum
    programma:
    ggb woningen
    periode:
    2015 - 2019
  • 16hoven-02-masonry-housing-park-Zecc_Architecten.jpg

    Park Zestienhoven

    locatie:
    Rotterdam
    categorie:
    Woningbouw, Gebiedsontwikkeling
    opdrachtgever:
    Blauwhoed
    Team:
    Lodewijk Baljon
    programma:
    appartementen, ggb woningen, horeca
    periode:
    2019
  • 1Zecc-Heijmans-Groningen-Eemskwartier-housing-masonr.jpg

    Eemskwartier

    locatie:
    Groningen
    categorie:
    Woningbouw, Gebiedsontwikkeling
    opdrachtgever:
    Heijmans Vastgoed
    Team:
    Heijmans Bouw
    programma:
    66 woningen en 111 appartementen
    periode:
    2012 - 2017
  • 01-Zecc_Architecten-Defensieeiland-Woerden-housing-.JPG

    Defensie-Eiland

    locatie:
    Woerden
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    1.100
    opdrachtgever:
    Blauwhoed Vorm
    Team:
    Karres en Brands, Groosman, Braaksma en Roos
    programma:
    appartementen, ggb woningen
    periode:
    2017 - 2020
  • Zecc_Architecten-transformation-housing-masonry-Ams.jpg

    Studie Herontwikkeling Telefoongebouw

    locatie:
    Amsterdam
    categorie:
    Woningbouw, Transformaties
    m2:
    3.300
    opdrachtgever:
    Aham Vastgoed
    Team:
    Van Rossum
    programma:
    appartementen
    periode:
    2016 (selectie)
  • nieuwbouw_projectmatig_amersfoort_vathorst_studio_w.jpg

    Startersappartementen

    locatie:
    Amersfoort
    categorie:
    Woningbouw
    opdrachtgever:
    Heijmans Amersfoort
    Team:
    Heijmans bouw
    programma:
    18 studiowoningen
    periode:
    2005 - 2010
  • 6WEL_Etten-Leur_Design_and_Build_Zecc-Van_Wijnen_Zui.JPG

    56 appartementen

    locatie:
    Etten-Leur
    categorie:
    Woningbouw
    m2:
    6.300
    opdrachtgever:
    Van Wijnen Zuid / WEL
    Team:
    Van Wijnen Zuid
    programma:
    56 woningen
    periode:
    2013 - 2014
  • nieuwbouw_projectmatig_kadewoning_eemskanaal_gronin.jpg

    Kadewoningen

    locatie:
    Groningen
    categorie:
    Woningbouw
    opdrachtgever:
    Heijmans Assen
    Team:
    Heijmans Bouw
    programma:
    25 ruime herenhuizen
    periode:
    2004 - begin 2010